mandag 1. juni 2015

Lungekreft overlevelse

For småcellet lungekreft er langtidsoverlevelse ved begrenset sykdom og ved utbredt sykdom er den 0–. For lokalisert sykdom (Stadium I, II) er prognosen bedre. I løpet av de siste årene har overlevelsen nærmest doblet seg. At immunterapi har blitt en effektiv behandling for lungekreft har bidratt til økt overlevelse , og det forventes at dette blir enda bedre i fremtiden. Tallene er hentet fra.


Lungekreft overlevelse

Kvinner har imidlertid bedre prognoser enn menn når de rammes. Blant kvinner overlever nå mer enn én av fem sykdommen sin. Fem års relativ overlevelse for kvinner ligger nå på prosent, mens den for menn er prosent. Denne utviklingen er gledelig, og vi har aldri sett bedre tall for overlevelse på lungekreft , sier Ursin. Resultatene viser relativ overlevelse etter lungekreft på nasjonalt, regions-, og helseforetaksnivå.


Kvalitetsindikator. Generelt, overlevelse er omtrent prosent i fem år. Lungekreftpasienter som mottar kurativ behandling. Overlevere med lungekreft.


Lungekreft overlevelse

Antallet som har eller har hatt lungekreft per 31. Bedre overlevelse til tross. Femårs overlevelse er opptil blant opererte pasienter med tidlig oppdaget ikke-småcellet lungekreft , mens langtidsoverlevelsen er hos dem som har spredning. Det er en økning på over prosent på år.


Uten operasjon er prognosen ikke vesentlig forskjellig ved småcellet og ikke-småcellet lungekreft. Hva er lungekreft ? Det skilles mellom to typer lungekreft , småcellet- og ikke-småcellet lungekreft. Småcellet lungekreft består av små celler som deler seg raskt. Dette er en kreftform som ofte sprer seg til andre organer.


Ikke-småcellet lungekreft deles inn i tre undergrupper: Adenokarsinom Plateepitelkarsinom Storcellet karsinom Ikke-småcellet lungekreft sprer seg ikke så ofte som. Prognose ved lungekreft. For pasienter med tidlig oppdaget ikke-småcellet lungekreft som blir operert, er fem-års overlevelse opptil prosent. Langtidsoverlevelsen hos pasienter med spredning er på kun én prosent. I dag behandles disse med en kombinasjon av cellegift og strålebehandling.


Ny statistikk fra Kreftregisteret viser samtidig at én av fire som får en kreftdiagnose med spredning allerede på diagnosetidspunktet, har. Noen blir kurert, men de fleste får tilbakefall, og det er derfor behov for mer effektiv behandling. Ved småcellet lungekreft gis også forbyggende strålebehandling mot hjernen. Ved ikke-småcellet lungekreft brukes strålebehandling hvis svulsten ikke kan opereres bort. I tillegg brukes det i dag stadig mer nyere typer cellegift som har vist seg å gi lengre overlevelse og færre plager.


Lungekreft overlevelse

Antall nye tilfeller med lungekreft hos kvinner har økt, mens det hos menn nå avyar, slik at forskjellen på forekomst av lungekreft blant kvinner og menn er blitt stadig mindre. Knapt prosent av tilfellene med lungekreft er av typen småcellet lungekreft. Ferske tall fra Kreftregisteret viser at fem-års relativ overlevelse ved lungekreft nå er på hele 3prosent for kvinner og 2prosent for menn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg