onsdag 17. juni 2015

Svangerskapskontroll blodprøver

For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller. Svangerskapskontrollene er kontroller som blir utført av jordmor eller lege. Ved første svangerskapskontroll blir det gjerne satt av ekstra tid til blant annet informasjon og blodprøver. Som regel blir denne foretatt ved fødeavdelingen du valgte for fødselen. Vurdering og planlegging av videre blodprøver og urinprøver Kvinnens ev.


På din første svangerskapskontroll vil enten fastlegen eller jordmor fylle ut ditt helsekort. Helsekortet skal du ha med deg på alle videre svangerskapskontroller og på sykehuset når du skal føde. Sørg for at du får tilsendt blodprøvesvar som også skal medbringes Sykehuset ved fødsel. Dette skal vi sende deg i posten etter 1. Husk at du skal ta med morgenurin prøve til hver svangerskapskontroll.


I følge retningslinjer for svangerskapsomsorgen i Norge kan den gravide velge om hun ønsker å følges opp av lege eller jordmor. Jordmødre er spesialister på svangerskap, fødsel og barseltid. Blodprøver som tas på den første svangerskapskontrollen: Blodtyping og rhesusbestemmelse. Hiv-testen er derimot et frivillig tilbud til den gravide. Wassermannreaksjon er en obligatorisk blodprøve.


For å få kontroll i fødselen må man rett og slett tillate seg å slippe kontrollen. Det er viktig at man tror på seg selv og stoler på kroppen sin, så går ting så mye bedre, sier Skare. Hvis du går til svangerskapskontroll møter du imidlertid mennesker som vet mye om dette og som kan hjelpe deg med å forberede deg på fødselen.


Lhl-sykehuset Vestfold. Harald Pedersens gate Horten. Ultraly konsultasjon, kontroll og blodprøver. Alle norske kvinner tilbys minst totalt åtte svangerskapskontroller.


Du bestemmer om du ønsker svangerskapskontrollene hos jordmor, lege eller begge. Hensikten med svangerskapskontrollene er å sikre mors og barnets helse. Første svangerskapskontroll : Her får du informasjon om svangerskapsoppfølgingen. Legen kartlegger ved samtale, undersøkelse, urin og blodprøver , om du har behov for annen oppfølging i svangerskapet.


Legen henviser deg til rutine ultralydundersøkelse ved fødepoliklinikken ved UNN. Tok dere blodprøver på første svangerskapskontroll eller måtte dere vente til dere var passert uker? Dette brukes som journal under svangerskapet, og kvinnen må ha det med på hver kontroll. Kvinnen får utdelt helsekortet på hennes første svangerskapskontroll.


Det tas blodprøver for å undersøke hvilken blodtype den gravide har, og om hun har ulike uoppdagede sykdommer eller risikofaktorer for sykdom. I tillegg til at det tas blodprøver , urinprøve og blodtrykk vil man søke om fødested og du får utdelt helsekort og informasjon om svangerskapet og svangerskapskurs. Spesialist i allmennmedisin, Kari Løvendahl Mogstad forteller at på denne timen blir det blant annet bestemt om fødelsen skal settes i gang eller ikke.


Praktisk sett gjør vi det slik at de ved 40-ukerskontrollen ved termin, får informasjon fra legen eller jordmoren, om å kontakte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg