mandag 29. juni 2015

Smerter i beinet

Smerter i beinet

Jeg har i et halvt år ca. Det er mest i venstre benet , og det er intense og sterke smerter. Menn rammes dobbelt så hyppig som kvinner. Du har altså smerter i begge bein, spesielt i lårene. Ofte vil man da ha utstrålende smerter hvis man prøver å løfte beinet strakt fra underlaget.


Har du vondt i beina? Her kan du lære mer om smerter i beina, samt tilhørende symptomer, årsak og ulike diagnoser ved vondt i beina og beinsmerter. Smerter er altid et tegn fra kroppen på, at noget er galt.


Nogle gange kan det være mere alvorligt. Her kommer forskellige slags smerter , som kan være en indikator for, at der gemmer sig noget bag smerten, som du bør tage til lægen og få tjekket. Smerter i benene og urolige ben kan have flere årsager.


Smerter i beinet

Mange finder at symptomer på cirkulationsproblemer mindskes ved brug af cirkulationstræner. Find årsagen til smerter i ben og fødder her, og lær mere om hvordan du kan behandle uro i fødderne. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene, kan det fort bli alvorlig.


Hvis åreforkalkningen blir alvorlig, kan du ha smerter i beina selv når du sitter stille. Tilstanden kan gi hudforandringer eller sår på beina eller føttene som ikke gror. En av årsakene til smerter i benet kan være isjias som skyldes at skiven nederst i korsryggen har sprukket og trykker på isjiasnerven som går ned i benet. Oppsøk hjelp ved sterke smerter. Det er muligt at reducere smerter i benene med den rette hjælp.


Smerter i beinet

Dersom man opplever isjias som påvirker funksjonsevne og gir sterke smerter , bør lege kontaktes. Om man har en kraftig forverring i smerter , tap av kraft i beinet , gangvansker, klare sensitivitetstap i huden i benet eller i skrittet, eller dersom man mister kontroll over vannlatingen og avføringen, kan det være en akuttsituasjon som skal tilses og. Andre ganger kan det kjennes som om benet gir etter og at man mister følelsen i benet. Smertene opptrer oftest kun på en side av gangen. Smerte eller nummenhet føles ofte på baksiden av leggen eller under.


Dyp venetrombose (DVT) gir oftest ensidig hevelse og smerter i leggen eller låret, og det oppstår helt av seg selv. Huden kan bli litt rød og varm, men de færreste merker ikke noe til dette. De minner om 3- fase fødselsrier. Konstant verking for så og knipe til noen minutter for så å gå over til verking igjen!


Det trigges av belastning på beinet , og jeg kan ikke lenger gå uten krykker! Hyppigst er det rosen, som er en betændelse i huden. Det kan være mange årsaker til at smerter i benet oppstår.


Ofte kan årsaken til smertene komme fra et annet sted i kroppen og spre seg ned i benet. En årsak kan være at man belaster benet feil når man står eller går og at dette bidrar til å skape feilstilling. Sliter du med denne typen smerter bør du stoppe en gang iblant, og helst før smertene kommer. Gå ut av bilen, strekk på bena , tøy litt og gå gjerne en liten tur, er rådet fra Hagalgotsson.


Men passivitet er ikke det eneste som kan utløse smertene vi beskriver. Denne nerven kan bli klemt under pæremuskelen, og gi både smerter lokalt i setet og isjassmerter (strålesmerter) i beinet. Lokale smerter i setet er imidlertid et bedre kjennetegn ved overbelastning av musklene her. Både ved inneklemt nerve og ømme muskler, kan avlastning, betennelsesdempende medisin og fysioterapi ha effekt. De begynder som regel om natten.


Personer, der har denne form for smerter , vil ofte stå op om natten og gå lidt rundt, da det lindrer smerterne. Det kan også hjælpe på smerterne, hvis man sover med benet ud over sengekanten. I den værste form for åreforkalkning i benene opstår der sår, der ikke vil hele.


Smerter i beinet

Det er vanlig med smerter andre steder på kroppen, men mange er ikke klar over at det også er en del av sykdommen. Mange plages med asymmetrisk betennelse i ett eller noen få led som i fingre, knær og tær. En del får betennelse i senefestene (entesopati), som innebærer betennelse på steder der leddbånd eller sener fester til ben.


Hvis du sammen med ryggsmertene får nedsatt kraft i et eller begge ben skal du kontakte lege eller kiropraktor. Hva kan man selv gjøre? Hold deg i bevegelse så mye som mulig.


Prøv å passe jobben din og hverdagen for øvrig. Ikke bli sengeliggende. Ved akutte smerter legges en ispose på det mest smertefulle stedet i ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg