mandag 8. juni 2015

Støl i ryggen

Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. Gratis avbestilling! Ellers opplever jeg låsning i rygg i et sekund ca i bevegelse med smerte som et raskt stikk.


Disse enkelt stikkene kommer også plutselig uten følelsen av låsning, de kommer nederst i korsrygg, mer på høyre side enn venstre, men også midt på ryggen og oppe ved skulderbladene.

Jeg har ingen strålinger i bena eller andre steder. Hva kan jeg gjøre selv med ryggplager? Mange av ryggsmertene går over i løpet av 1–uker, men veldig mange får tilbakefall. Sliter du med ryggsmerter er det ulike tiltak du kan gjøre for å forbedre det. De aller fleste er enkle, dagligdagse tiltak som hjelper på de aller fleste tilfellene med smerter i ryggen.


Den strekker og gir mer fleksibilitet til ryggen , brystet og nakken. Det er en fantastisk øvelse for deg som trenger å løsne opp stivhet i nakke og rygg. Start stående på alle fire, la deretter ryggen senke seg rolig mot gulvet, før du deretter sakte, men sikkert skyter ryggen mot taket.

Gjenta øvelsen i 8-repetisjoner over 3-sett. Smerter i flankene ved siden av virvelsøylen kan av og til kjennes som vondt i ryggen , men kan tyde på en nyrebekkebetennelse. Som regel vil feber oppstår samtidig. Ved mistanke om nyrebekkenbetennelse bør lege kontaktes. Nyrestein kan føre til smerter i flankene ved siden av virvelsøyken og kan også kjennes som smerter i ryggen.


Mange foreldre opplever ryggvondt av å stå på sidelinjen og se barna spille fotballkamp. Det å stå rett opp og ned over lengre tid legger en ensidig belastning på ryggen , på samme måte som sittende stillinger, etterhvert kan det begynne å verke i musklene og man kjenner seg stiv og støl. Det er enighet om at dersom man har vondt i ryggen og bare det, så er trening bare bra,. Etter trening kan man gjerne oppleve å bli støl.


Verst er det gjerne to dager etterpå. Korsryggsmerter defineres som smerter eller ubehag i ryggen lokalisert til området mellom det nederste ribbenet og den nederste delen av rumpeballene. Er smertene akutte, det vil si plutselig oppståtte og sterke kalles det for kink i ryggen , hekseskud lumbago eller rett og slett akutte korsryggsmerter. Korsryggsmerter er det vanligste problemet i nerve- muskel- skjelettapparatet og samfunnets dyreste enkeltplage. Vondt i ryggen er en smertefull, men som regel ufarlig tilstand.


Mange blir raskt bedre, men tilbakefall er dessverre vanlig. De klassiske symptomene på flere av spondyloartrittene er å være stiv og ha vondt i ryggen , men det er mange flere steder det er vanlig å ha smerter.

Det kan ta mange år før man får en sikker diagnose, siden det tar tid før forandringer i iliosakralleddene synes på røntgen. Dette øker utholdenheten i mage- og ryggmuskler uten at du blir sur og støl i musklene. Husk god holdning i alle øvelser. Hvis du får vondt under utførelse, bør du sjekke din holdning (ta testen her) for å sjekke at du har ryggen i midtstilling.


Manipulasjon av ryggen. Behandlingen går ut på at terapeuten flytter på de små leddene mellom ryggvirvlene i ryggen. Dette kan redusere smerte, stivhet og andre symptomer.


Denne nettsiden benytter informasjonskapsler (cookies) for å forbedre nettsiden og din erfaring med den. Ved å fortsette å bla gjennom nettsiden samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Ja, jeg håper det er så enkelt. Det er bare det at jeg tror ikke at det er musklene som stivner, men leddene i ryggen. Når jeg er stiv om morgenen, så er det ikke som å være stiv og støl , det strammer ingen steder, det er bare det at det er rett og slett umulig å gjøre bevegelsene, for det stopper bare.


Skivene i ryggen De fant at kroppen frigir et betennelsesdempende protein som naturlig reduserer stivhet, men det er bare i virksomhet når vi er våkne. Forskerne tok prøver av ryggradsskivene, og oppdaget at de har sin egen døgn-klokke – så det å våkne med stiv rygg kan rett og slett bety at man våkner og står opp før ryggmargen tror det er dag. Føler du deg støl i ryggen når du våkner?


Har du problemer med å finne riktig sovestilling? Her er fem tegn på at du trenger en ny seng. Hvis du har blitt støl etter styrketrening, har jeg fått følgende tips av Olaf Tufte – og det er gjengitt i boken min: Tren de samme styrkeøvelsene dag nummer to, men tren da med lettere. Det kan for eksempel være feil arbeidsstilling eller løfteteknikk.


For mye fokus på å styrke magemusklene kan også skape ubalanse og gi smerter i ryggen. Ulike typer ryggsmerter. Smerter i ryggen kan vi dele inn i to hovedgrupper etter årsak: akutte smerter (smerte som varer kortere enn mnd) og langvarig smerte (kroniske smerte). Vanskelig å dreie på ryggen eller se til siden uten å samtidig snu hele kroppen.


Smertene kan være intense og det kan være vondt å puste. Kiropraktisk behandling av kink eller ribbelåsninger. Det mest sentrale i kiropraktorens undersøkelse er å lokalisere funksjonsfeil, også kalt låsning, i ryggraden eller i andre deler av skjelettet.


Når man ligger ned blir belastningen en annen på vevnaden i kroppen, også leddene i ryggen. Vi ser ofte at muskelspenninger og kink i ryggen bidrar til feilaktig bevegelsesmønster og overbelastning av ledd andre steder, og dette kan skape smerte når man ligger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg