tirsdag 9. juni 2015

Vekke baby for amming

Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men. Kjøp fôr i metermål og se det store utvalget vi har til prosjektet ditt.


Check out For The Baby. En 1-dager gammel baby skal ha minst 1-våte bleier per dag. En 3-dager gammel baby skal ha minst tre våte bleier pr dag og minst to bæsjebleier.


Avføringen forandrer seg i farge fra brun, grønn, til gul – og den blir løsere. Jeg har en gutt på 5uker som sover 5-timer om natten. Har hatt en del problemer med å komme i gang med ammingen. Fødselen var hard for barnet.


Hadde drukket mye misfarget fostervann og fikk litt for lite oksygen under fødselen. Spedbarn trenger jevnlig påfyll av morsmelk, også om natta. Nattamming fyller flere funksjoner, og gjør ofte at barnet sovner raskt igjen. Du kan nattamme så lenge du ønsker, også etter at barnet har fått tenner og spiser fast føde.


Nyfødte skal vel gjerne ha mat hver time, fikk beskjed om å vekke han om han ikke våknet etter den tiden selv, men når er det ok å ikke vekke , evt. Bananarama skrev: Det står ikke høy risiko, bare risiko. Man har blant annet økt risiko for astma når man har pollenallergi. Det står også at man advarer mot babysvømming der det er astma eller atopiske sykdommer i familien.


Det gjelder ganske mange, vil jeg tro. Vi vil produsere mengden melk som vår baby trenger, og de vil drikke så mye som de vil. I løpet av de første månedene av livet er det ikke nødvendig å vekke dem opp for å mate dem. Men i noen spesielle tilfeller kan det være nødvendig å vekke babyen. Lille er nå dager gammel, og ammingen går kjempe bra!


Men jeg lurer litt på hvordan dere andre gjør det, vekker dere barnet for å gi mat før. Alt er like normalt. Det er en gyllen regel at man aldri skal vekke en baby for å gi den mat.


Vekke baby for amming

Men hvis man opplever at den nyfødte har en veldig omvendt døgnrytme, det vil si sover mer og i lengre økter om dagen enn om natta, så kan det være lurt å vekke barnet etter tre timer søvn på dagen for å amme eller gi flaske. Får du veldig melkespreng på dagti og du vet det nærmer seg et nytt målti kan du eventuelt prøve å vekke babyen før den våkner for å spise. Om natten syns jeg ikke du skal vekke barnet ditt mellom måltidene selv om du har melkespreng. Da er det bedre å forsøke å håndmelke eller pumpe litt sier hun. Jeg vurderer nå og vekke ham nr jeg skal legge meg og gi ham mat og håpe at han da sover hele natta (eller i allefall 4-5timer) slik at jeg ikke trenger å amme igjen før på morgenkvisten.


Search For The Baby. Ulempen med å vekke såpass hyppig er at baby aldri rekker å komme med signaler selv. Til å begynne med var det nesten aldri gråt og nå blir det mating før baby reagerer på sult. Noen ganger smattes det iherdig, men det er det nærmeste.


Lite gråt ellers, utenom mageknip. Du kan vekke barnet ved å skifte på det eller kle av det litt. For å unngå sovning under amming , kan du kile det på kinnet, på ryggraden, under foten eller i. Da gutten vår var nyfødt var det masse stress med at han skulle vekkes for amming minst hver 3. Mange slappe og søvnige barn sover fordi de ikke får nok melk og dermed ikke nok energi, så har du en søvnig type bør du sjekke vektoppgangen hos helsestasjonen. Sønnen vår på dager ammer hver - time hele døgnet, ca min hver gang.


Hvor mange måneder er det barnet krever mat hver - time? Er det først ved mnd alder at man kan forvente at de sover. Ho roer seg klokka om natta og kan så sove i 4-timer. I natt måtte jeg vekke henne kvart over for jeg hadde så veldig melkespreng.


Så sovnet hun igjne, og jeg måtte vekke henne igjen halv for da hadde jeg. Hvis en baby med normalt søvnforløp plutselig begynner å våkne oftere på nattestid er det mest sannsynlig en økeperiode. Skal man vekke nyfødt for å amme på natten? Babyen eller barnet vil normalt selv gi beskjed om det er sulten på nattestid- har barnet normal vektøkning skal det ikke være nødvendig å vekke barnet på natten for å amme.


Måler når vi skifter bleie nå for å følge med på sykdomsforløpet, men tenker mer på i natt. Føler jeg har kontroll på dette med tung pust og slik, men denne høye feberen skremmer meg sånn når det er snakk om liten baby. Hvor lenge kan du være borte fra babyen? Ulvund mener det er viktig for barnet at foreldrene har mulighet til å hente seg inn og få litt annen input, og at barnet klarer å knytte seg til flere omsorgspersoner enn bare mor.


På sykehuset fikk vi beskjed om å vekke Oliver hvis han ikke våknet av seg selv og få mat ca hver 3-time på dagti og 5-time på natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg