fredag 19. juni 2015

Kikhoste og trening

Bakterien fester seg vanligvis i slimhinnen i svelget og lungene. Den utløser lokal skade av slimhinneoverflaten, og den produserer et giftstoff (toksin) som også medfører irritasjon i slimhinnen. De aller fleste barn er vaksinert mot kikhoste før de fyller år.


Andre tidlige symptomer de første 1-ukene kan være rennende nese, lav feber, en sporadisk hoste, apne. Symptomene ligner i denne perioden på en vanlig forkjølelse, slik at man ofte ikke mistenker at en pasient har kikhoste. Bli med i samtalen. Du kan skrive innlegget nå og fullføre registreringen senere.


Logg inn for å poste med kontoen din, om du allerede er medlem. Hos voksne og eldre barn viser kikhoste seg som en sta og langvarig hoste. Kikhoste - når voksne rammes. Hosten sitter i lenge, i gjennomsnitt 1-måneder, den kommer som tilbakevendende anfall og er spesielt plagsom om natten. Du bør være forsiktig med trening når du har kikhoste.


Kroppen bruker krefter på å bli frisk igjen og ofte får man ikke trent på grunn av mye hosting og dårlig pust. I tillegg er den syke smittebærende i fem dager etter at behandlingen er startet. Du bør holde deg borte fra trening i minst en uke og kanskje to før du føler deg bedre. Disse fasene kalles kataralsk fase, konvulsiv fase og rekonvalesensfase. Kataralsk fase varer i 1-uker.


Kik­hoste kan føre til pustestans hos spedbarn og små barn, hjernebetennelse med påfølgende hjerneskade, og i sjeldne tilfeller til død. Nettbutikken for deg som trener. Klær og utstyr til all trening. Vi har gratis frakt over kr. Levering over hele landet.


Ny kolleksjon fra Reebok er ute nå. Opptil rabatt på treningsklær. Hundrevis av varer med gode tilbud. Få 1dagers åpent kjøp, og gratis bytte av varen. Norges beste på Tights.


Se det store utvalget nå. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Stort utvalg og rask levering!


Kjøp Trening på nett. Viktige symptomer er rennede nese, hoste og feber. Den forårsakes av bakterien Bordetella pertussis, som vanligvis fester seg i slimhinnen i svelget og lungene. Hele prosent av all langvarig hoste hos voksne skyldes kikhoste. Men siden en ikke blir revaksinert som voksen, kan vaksina av og til miste sin effekt, og da kan en bli syk.


Effekten av kikhostevaksinen avtar frem mot års alder. Grunnen til at man ikkke revaksinerer etter det, er at kikhoste ikke er farlig, bare ubehagelig etter den alderen. Jeg mistenker at jeg har blitt smittet med kikhoste.


Skal avvente et par dager til og se, for det kan bare være litt irritasjon, men har vært i kontakt med ei dame som nå har fått påvist kikhoste. Hoste er en irritasjon i seg selv,slik at man kan bli gående med de plagene i mange uker i enkelte tilfeller. Det finnes også medisiner på resept som kan lindre hosteplagene dine,slik at du nok. E-læringsprogralegg til rette for fallforebyggende trening For treningssentre, aktivitetssentre (eldresentre, seniorsentre) og institusjoner for eldre (sykehjem, omsorgsboliger).


Vektet vester øke kompresjon press på ryggraden og alle bærende led inkludert hofter, knær og ankler. Dette kan føre til problemer, selv hos friske mennesker. Utøvere med rygg, kne, hofte, ankel eller fot problemer bør konsultere lege før du legger en vektet vest til en trening diett. Og her er det viktig, selv om det føles ekkelt, å få slimet opp og ut.


Derfor bør man ikke bruke hostedempende midler som er beregnet på tørrhoste. Disse demper nemlig hosterefleksen, og gjør at slimet ikke kommer opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg