mandag 15. juni 2015

Depresjon ungdom

Depresjon ungdom

Omtrent en tredjedel av alle tenåringer og barn med depresjon prøver å ta sitt eget liv. Det er naturlig at dette er vanskelig for foreldre å tenke på, men det viser hvor alvorlig en depresjon kan være. Derfor er det viktig å ta barn og ungdom på alvor dersom de strever med selvmordstanker. Søk profesjonell helsehjelp.


Depresjon ungdom

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare.


Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Men hos barn og ungdom kan også skoletretthet, konsentrasjonsproblemer, rastløshet og uro være tegn på depresjon. Vanlige symptomer er nedstemthet, irritabilitet, økt søvnbehov og manglende interesse for aktiviteter som barnet eller tenåringen vanligvis liker.


Det finnes ulike behandlinger som kan hjelpe. DEPRESJON HOS UNGDO- Dersom en ungdom lider av depresjon kan man se dette ved å observere endring i atferd. Det er vanlig at de isolerer seg fra sosiale situasjoner, sover dårlig, klager over smerter i hode og mage og har dårlig appetitt, sier helsesøster Brit Skillebek.


Bare en liten andel får hjelpen de skulle hatt. Margit Garvik, førsteamanuensis ved Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger, har undersøkt effekten av et mestringskurs for ungdom med depresjon i doktorgraden sin. En del av de som sliter med depresjon opplever å bli håndtert som en som er syk, der omgivelsene tar på dem med silkehansker, og ikke stiller krav til dem som likeverdige mennesker.


Jeg tror dette er uheldig, og noe som kan forsterke sykdommen. Hvis du for eksempel hele tiden slipper unna med å bryte avtaler, vil du ha lite incentiv til. I denne artikkelen tar jeg opp medikamentell behandling av depresjon hos personer under år med vekt på indikasjon for behandling, dosering, effekt og bivirkninger. Sammenliknet med placebo har antidepressiv medikasjon svakere effekt hos barn og unge enn hos voksne. I tillegg øker medikamentene risikoen for suicidal atferd blant unge.


Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp. Styrken varierer fra mild til alvorlig depresjon med selvmordsfare. Minst én av seks personer i Norge får en depresjon i løpet av livet. Halvparten får flere episoder.


Depresjon ungdom

Flere kvinner enn menn er berørt. Angst og depresjon blant ungdom. Stress og bekymringer oppgis som de vanligste plagene hos ungdommer.


I overkant av av ungdomsskoleelevene og av videregåendeelevene føler at alt er et slit. Skåringsverktøy om depresjon og mani. Selv om vi har fått legemidler mot depresjon godkjent for barn og unge kan det være potensielle bivirkninger, som større selvmordsfare, sier forskeren. Går verst utover jentene.


Depresjon ungdom

Det er langt flere jenter som henter ut denne form for medikamenter enn gutter. Tendensen finnes over hele landet, i alle fylker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg