mandag 8. juni 2015

Amerikanske sjokolademuffins

Amerikanske sjokolademuffins

Dagens kake går til ære for alle fantastiske kvinner der ute som hver eneste dag gir omsorg, kjærlighet og varme til sine nærmeste. Bland mel, sukker, bakepulver, salt og kakao godt sammen i en bakebolle. Pisk sammen egg, melk og matolje i en annen bolle. Ha så det våte i det tørre og rør raskt sammen til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet). Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins ! De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss.


Amerikanske sjokolademuffins

Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet. Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive. Oppskriften gir stk. Store , deilige, saftige og smakfulle amerikanske muffins, den perfekte lille kosen, i tillegg er oppskriften så enkel og lage att disse kan barna lage helt uten problemer selv.


Amerikanske muffins. Denne oppskriften kan varieres i det uendelige. Du trenger: store muffinsformer dl siktet hvetemel dl yoghurt naturell dl sukker ts vaniljesukker ts bakepulver egg gram smeltet smør. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen.


Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig. Herlig gode amerikanske kaker med sjokoladebiter – en drøm for alle kakeelskere. Her er oppskrift på en type brownies - en mørk drøm av en amerikansk sjokoladekake.


Akkurat passe søt, mye glasur og herlig myk og go og det beste av alt: den er utrolig enkel å lage. Brownies smaker helt fortreffelig med en kule god vaniljeis eller pisket krem ved siden av. Men med to stappforkjøla og litt febervarme barn har det blitt full innedag på oss. Etter masse legobygging, putekrig, togkjøring og en haug med leste bøker sovnet begge mine to små i sengene sine. Da de våknet litt utpå ettermiddagen overasket jeg med nybakte sjokolademuffins.


Store smil dukket fram og appetitten var tilbake. Jeg har gått til innkjøp av muffins-stekebrett til hytta, og satte i gang med å bake sjokolademuffins til kveldskosen foran peisen. Jeg er jo så heldig at jeg har en liten kjøkkenassistent på måneder som hjelper til så godt han kan med å finne frem alskens boller og sleiver som det kan bli bruk for.


På bildet er sjokolademuffins og muffins med skogsbær. Kjempegod grunnoppskrift på store amerikanske muffins! I den andre røren har du i skogsbær og marsipanbiter og som topping er det finrevet sjokolade, hakkede mandler og rosa bringebærglasur. Med sjokolademuffins er du garantert suksess. Smelt sjokolade og smør i en kjele ved svak varme.


Amerikanske sjokolademuffins

Smør glasuren på de avkjølte muffinsene og pynt gjerne med søt kakepynt, for eksempel blomster. Disse muffinsene med karamell og peanøtter er min versjon av myke Snickers i kakeform. Her får du den uslåelige kombinasjonen av søtt og salt, samt en liten overraskelse inni muffinsene med deilig karamell. Sjokolademuffins med sjokoladekrem - eller Sjokoladecupcakes om du vil - er supert å kose seg med denne siste helgen i januar!


Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg