mandag 8. juni 2015

Baby forkjølet

Lei av lang kø på apoteket? Bestill apotekvarer fra Farmasiet. Fri frakt over 199kr. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg.


Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Derfor er det viktig å holde luftveiene åpne når babyen er forkjølet , sier farmasøyt ved Komplett Apotek, Kari Sivertsen. Tett nese hos baby - Det er heldigvis ikke så ofte at spedbarn blir forkjølet , men når de blir det er det kanskje særlig nesetettheten som er plagsom.


Her er hjelpen du trenger. Det er ikke moro å være forkjølet , og man synes litt ekstra synd på de aller minste. Plusstid gir deg seks tips som hjelper.


Baby forkjølet

Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet. En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk krupp. Tenk bare hvor slitsomt det er for oss voksne. Det er klart at det er minst like slitsomt for en liten baby. Noen tips til hva du kan gjøre hvis du har en forkjølet baby hjemme.


Tips til forkjølet baby nr 1: Pass på feberen, og få den ned. Barn får mye lettere feber enn hva voksne gjør. Vi har ingen medisiner som kan helbrede en slik infeksjon, og heller ikke vaksiner som kan forebygge disse vanlige infeksjonene.


Derfor må barnet slite med de vanlige symptomene som nedsatt matlyst, slapphet, feber, vondt i kroppen, snørr, sår hals og eventuelt pustevansker de dagene som trengs til infeksjonen er utryddet av de naturlige kroppsfunksjonene. Helt små babyer kan også bli forkjølet. Barn som blir ammet er bedre beskyttet mot infeksjoner enn barn som ikke er morsmelkernærte.


Men selv om barn som blir ammet er beskyttet av morsmelken, er også immunforsvaret umodent. I tillegg inneholder morsmelken antistoffer kun mot de infeksjonene som mor har hatt. Jeg har ei jente på uker som har blitt forkjølet.


Baby forkjølet

Hun spiser som hun pleier, men er litt tett. Hun klarer fint å puste når hun ligger med puppen i munnen. Det jeg lurer på er nå jeg evt. Jeg føler ikke at jeg trenger det en.


Klikket meg akkurat inn på din baby og skulle til å skrive et presis likedan innlegg som du har skrevet. Min datter er uker og veldig forkjølet. Min eldste datter på år har vært syk og smittet henne. Har vært ganger hos legen med den minste.


Baby forkjølet

Har en fire uker gammel baby som har vært forkjølet i litt over en uke, men det har kun vært snørr, ingen feber og hun har hatt god matlyst og god allmenntilstan har til og med begynt å smile Så eneste jeg har gjort er å dryppe nesen med saltvannsdråper og suge vekk evnt snørr med nesesuger. Baby på mnd som er forkjølet. Hoster og nyser, virker tett men puster fint igjennom nesen etter bruk av saltvann og nesesug (kommer bare litt snørr). Brekker seg et par ganger i døgnet uten at det kommer noe opp, så lurer på om han er sår i halsen?


Ikke fullt så våte bleier som f. Morsmelken beskytter godt den. Mini her var litt forkjølet med tett nese leeeenge på den alderen. Helsesøster sa at det absolutt ikke var noe farlig å gå ut, faktisk så har baby godt av frisk luft.


Jeg er forkjølet , og har vært det i en ukes tid. Eller, om morgenen bare. Hva om babyen kommer nå? Hadde dere tatt noen forholdsregler, eller er det greit siden det er mor det er snakk om. Lillesnuppa på mnd er tett i nesa, stakkar.


Når storesøster var lita var hun aldri syk så lenge jeg ammet, heller ikke forkjølet , så da brukte jeg aldri denne metoden. Lillesøster har fått en sprut i nesa en gang før. Da var hun veldig lita. Smitten kan for eksempel overføres ved at en forkjølet person hoster eller nyser i hånda, og deretter tar på andre, eller legger igjen virus på dørhåndtak, betalingsterminaler, eller lignende. Det er altså ikke så enkelt å beskytte seg mot smitte.


Håndvask er viktig, og det kan være lurt å unngå å ta seg i ansiktet. Når du er forkjølet , er luftveiene fulle av virus. Når du nyser, spres viruset i luften med ørsmå dråper.


Andre kan puste inn disse dråpene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg