onsdag 17. juni 2015

Sjokoladekake langpanne med rømme

Sjokoladekake langpanne med rømme

Smarte løsninger som gjør hverdagen enkel og morsom både på kontoret og hjemme. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Sjokoladekake i langpanne har lett for å bli tørr. Her lærer Mats Paulsen deg et triks for å tilføre fuktighet og gjøre sjokoladekaken saftig og god. Dette er kaken som er fantastisk samme dagen du baker den, men når du står opp dagen etterpå (og tar et stykke til frokost kaffen) så smaker den enda bedre.


Sett stekeovnen på 2grader over- og undervarme. Kle en stor langpanne (min er ca. x cm) med bakepapir. Ha vann og kakao i en liten kjele og rør godt sammen.


Gi blandingen et forsiktig oppkok og tilsett smøret. La smøret smelte og ta kjelen av platen. DIGG sjokoladekake ! Vi snakker her mørk, supersaftig sjokoladekake med MASSE lys, bløt sjokoladekrem!


Oppskriften er til stor langpanne. Ingenting slår en kjempesaftig og smakfull sjokoladekake ! Denne kaken er meget rask å lage fordi deigen bare skal røres sammen. Rømmen gjør kaken ekstremt myk og saftig, og Firkløversjokoladen gir mild og deilig sjokoladesmak på glasuren!


Stekes i langpanne på 1grader i ca. Når kaken er lunken skal den prikkes med en bakepinne eller lignende, glasuren skal renne ned i hullene. Smøret smeltes og avkjøles.


Sikt melisen og kakaoen og visp alt til en glatt glasur. Glasuren smøres over kaken mens den fortsatt er lunken. Her har du oppskriften på en fantastisk god sjokoladekake i langpanne.


Sjokoladekake langpanne med rømme

Supersaftig sjokoladekake 4gr smør dl vann ss kakao dl sukker beger rømme dl hvetemel ts salt ts natron egg Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Bland inn rømme , hvetemel, salt, natron og lett sammenvispet egg. Populær hos både voksne og barn.


Har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig og stor sjokoladefondant. Få oppskriften her. Den perfekte sjokoladekaken. Brownieskaken med nutella. Se oppskriften her.


Sjokoladekake langpanne med rømme

En skikkelig god oppskrift på sjokoladekake i langpanne er noe man ofte får bruk for, og denne kan virkelig anbefales! Deigen til kjelesjokoladekake røres sammen i en stor kjele – så der har du bakgrunnen for navnet på denne kaken. Ikke bare er kaken enkel og praktisk å lage, den er dessuten usedvanlig saftig og myk. Det kommer av at deigen inneholder både smør, egg, vann og.


Smør en liten langpanne , ca. Kle så pannen med et bakepapir. Hell røren over i pannen. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig.


Sjokoladekake langpanne med rømme

Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist. Perfekt til barnebursdag, skoleavslutning eller dugnad. I denne kaken bruker vi rømme , noe som gjør den ekstra saftig. Saftig, god og enkel langpannekake.


Vi har en pappa med cøliaki og ei med glutenintoleranse og når vi lager sjokoladekake bruker vi TORO Langpanne – som er ett fryktelig enkelt alternativ for de aller fleste. Eldstemann har en venn i klassen som har cøliaki og da brukes det TORO Langpanne av alle som har bursdagsselskap. Denne varianten er så saftig at den vil umiddelbart bli en favoritt til både store og små anledninger.


Kakerøren 4g smør 1g mørk sjokolade (jeg bruker ) 6g hvetemel 3g sukker 3g mykt brunt sukker ts vaniljesukker ts natron g kakao egg dl rømme , seterrømme eller lettrømme dl melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg