torsdag 11. juni 2015

Høyt blodtrykk og alkohol

Høyt blodtrykk og alkohol

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Når du tar et glass alkohol er det ikke så usannsynlig at blodtrykket faller noe. Når du drikker alkohol vil blodårene utvide seg noe og trykket kan falle. Denne effekten forsvinner når promillen normaliseres igjen. Både røyking og høyt alkoholinntak øker blodtrykket , forklarer Kristensen.


Høyt blodtrykk og alkohol

Om du røyker, bør du definitivt slutte med det. Alkoholinntaket bør ikke overstige anbefalingene som er maks én enhet for kvinner, og én til to enheter for menn, per dag. Høyt blodtrykk , atrieflimmer og hjerneslag. Et inntak av 1gram alkohol per dag viser en firedobling i risiko for høyt blodtrykk , men det er trolig også økt risiko ved alkoholinntak på til gram per dag. Kunnskapssenteret fant også grunnlag for en trolig økt risiko for atrieflimmer ved inntak av mellom og 1gram alkohol.


Det anbefales alltid å opprettholde tilstrekkelig blodtrykk. Det er flere årsaker til høyt blodtrykk , er alkoholen en av dem. Overdrevent inntak av alkohol kan øke blodtrykket , noe som resulterer i hypertensjon. La oss se i detalj. Dehydrering senker blodtrykket.


Høyt blodtrykk og alkohol

Derfor ser jeg ikke helt at alkoholinntaket skulle kunne forårsake høyt blodtrykk. Det skal gi lavt blodtrykk , fordi vi blir dehydrert. Lavr blodtrykk og høyere puls.


Men dette varer bare en dag eller to så har vi væsket oss opp igjen og blodtrykket returnerer til hva det var. Mye stress og lite søvn kan gå ut over hjertet. Har du høyt blodtrykk , er du allerede i faresonen. Samtidig søvnmangel og stress på jobben utgjorde den største faren for deltakerne med høyt blodtrykk i en tysk undersøkelse. Alkohol kan påvirke blodtrykket og personer med høyt blodtrykk anbefales å redusere alkoholinntaket.


Høyt blodtrykk og alkohol

Du bør ikke drikke mer enn 1-enheter alkohol per dag, hvilket tilsvarer én øl eller 1-glass vin. Rådet til personer med forhøyt blodtrykk er å vise måtehold og utvise en viss forsiktighet i omgangen med alkohol. Noen observasjoner kan tyde på at rødvin beskytter bedre mot hjertekarsykdom enn annen type alkohol , mens andre funn indikerer at det kanskje ikke er noen forskjell på effekten av rødvin, hvitvin, øl eller konsentrert alkohol. Tidligere har pasienter med høyt blodtrykk blitt advart mot å drikke.


Alkohol kan heve blodtrykket ytterligere, og økt blodtrykk gir også økt risiko for hjerteinfarkt. Advarselen er fortsatt på sin plass hvis man drikker mer enn to glass vin eller øl om dagen. Men ved moderat forbruk kan altså menn med høyt blodtrykk føle seg tryggere. De fleste merker ingen ubehag ved høyt blodtrykk.


Hodepine, tretthet, svimmelhet og tendens til neseblødninger kan være symptomer, særlig ved svært høyt blodtrykk. For å vite sikkert om du har høyt blodtrykk må du måle det, ofte flere ganger. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på?


Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket? Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Det kan være mange forskjellige årsaker til et høyt blodtrykk , og ofte kjenner vi ikke den direkte årsaken. Men vi vet at det er en rekke risikofaktorer som kan føre til et høyt blodtrykk , og det er særlig alder, overvekt, røyking, fysisk inaktivitet, stress, høyt inntak av salt og stort alkoholkonsum.


Når du trener, blir opphisset eller jobber hardt, stiger blodtrykket , og når du slappe av, faller det. Lavest blodtrykk har du mens du sover, sier hun. Det er også vanlig at blodtrykket øker med alderen, og hvis en av foreldrene dine har høyt blodtrykk , har du altså også en økt risiko for å få det.


Drikker alkohol med høyt blodtrykk har vist seg å skade hjertet i det nedre venstre kammer, som er ansvarlig for å pumpe blodet til resten av kroppen. Eventuelle medisiner kan forårsake bivirkninger, og blodtrykket medisiner er ikke noe unntak. Alkohol kan føre sine egne bivirkninger, men kombinert med visse blodtrykk medisiner, kan det ha ytterligere negative resultater. Bare hos ser vi hvorfor blodtrykket har blitt høyt , og det er nesten alltid sykdom i nyre, binyre.


Ved lett forhøyet blodtrykk kan mange redusere dette ved livsstilsendringer, men noen vil også trenge legemidler. Vi vil forklare årsakene og symptomene i denne artikkelen, slik at du kan kjenne igjen om du har høyt eller lavt blodtrykk , og hvordan det kan behandles. Lavt blodtrykk kan være genetisk og er mer utbredt enn høyt blodtrykk , spesielt hos tynne og unge kvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg