torsdag 4. juni 2015

Tomme kalorier

Tomme kalorier

De er ofte svært kalorrike og inneholder gjerne mye karbohydrater eller fett. Snacks som chips og smågodt som de fleste er veldig glad i består nesten bare av tomme kalorier , det samme gjelder sukkerholdig brus … Mer om hva er tomme kalorier ? Enkelt forklart er tomme kalorier , kalorier i matvarer som inneholder lite næringsstoffer sett opp i mot mengden energi. Sagt på en annen måte, så tilfører du kroppen lite den kan nyttegjøre seg (som f.eks. proteiner og vitaminer) - annet enn energi - når du spiser et måltid som stort sett består av tomme kalorier. Kort tekst om tomme kalorier , emulgatorer og stabilisatorer.


Det har symbolet cal. På matvarer blir mengda kaloriar som oftast gitt i kilokaloriar (kcal). Matvarer med mye fett og oljer kan inneholde gode vitaminer og fettsyrer som omega- men vanligvis er de usunne og rike på tomme kalorier. Vær særlig oppmerksom på mat med mye mettet fett eller transfett.


Eksempler er pommes frites, potetgull, frityrstekt kylling og fete hvetekjekser. Hva er tomme kalorier ? For eksempel, er en candy bar sies å være en tom kalori mat, som sine kalorier er for det meste fra raffinert sukker og mettet fett. Tomme kalorier er hva matvarer med dårlig ernæringsmessig verdi er vurdert å ha. Altså matvarer som inneholder mye energi, og lite av andre og viktige næringsstoffene som vitaminer og mineraler.


Spørg Videnskaben har spurgt en forsker, der bekræfter, at man bliver, hvad man spiser. Karbohydrater, fett og proteiner er tre hovedgrupper av næringsstoffer som kroppen trenger til energi og byggestoffer. Alkohol (etanol) gir kun såkalte tomme kalorier.


Riktignok ender både enkle og komplekse karbohydrater opp som glukose, men når du spiser mye komplekse karbohydrater, gir det vanligvis en helsebonus i form av ekstra vitaminer, mineraler og fiber. Enkle karbohydrater inneholder det vi kaller tomme kalorier , noe som betyr at de gir energi, men lite annet. Mottagelsen av Orhan Pamuks Uskyldighetens museum viser at norske anmeldere svikter: De gjennomskuer ikke euroburgerne når de ser dem. Kalorier i øl, vin og brennevin.


Tomme kalorier

Treningsforum er Norges største side om trening og kosthold for alt om kraftsport, som bodybuilding, fitness, strongman og styrkeløft. Daglige artikler og oppdatert informasjon. De kalles som tomme kalorier til de som bidrar til organismen vår, er en mangfoldig mengde kalorier , men ingen type næringsstoffer eller fordeler for vår helse.


Matvarer som inneholder mye mettet fett og mye sukker, bidrar til veldig mange kalorier , men svært lite næring i forhold til mengden energi. Altså energi tett, men næringsfattig mat. Disse kaloriene er dessverre også ” tomme kalorier ” ettersom fruktose i seg selv ikke bidrar med nyttige næringsstoffer.


Hvis du setter likhetstegn mellom tomme kalorier og mettede fettsyrer tror jeg ikke det går så bra. Typisk rent sukker, og noen typer fett. Tilfører kun tomme kalorier og ingen næring.


Ikke bare gir de lite næring per kalori, men selv om disse matvarene ikke gir noe særlig varig metthetsfølelse, vil de vil jo fylle magen litt, hvilket igjen fører til at du spiser mindre av matvarer kroppen faktisk trenger. Herunder hører også kunstigt sødede produkter og eventuel alkohol. Der kan også være mange kalorier i mere naturlige fødevarer, men så vil der også altid være et indhold af vitaminer og mineraler, som er gode for dig. Styr unna frokostblandinger med mye sukker og andre kilder til tomme kalorier.


Spis naturlige matvarer som inneholder protein og fiber. Da blir du mettere lengre. Frukt passer også fint til frokost, evt som mellommåltid. Et mellommåltid er valgfritt, men kan være lurt om du føler deg veldig sulten.


Og 4kalorier er et helt målti det. La det være sagt med en gang: En kalori er en kalori, uansett om den kommer fra godteri eller agurk. Begrepet tomme kalorier blir brukt til å beskrive matvarer uten mineraler og vitaminer. Denne er den beste for blodsukkeret ditt, og du sparer over tomme kalorier på å velge denne kontra den originale. Denne er med mindre sukker, den har lite fett, men fortsatt en del kalorier.


Tomme kalorier

Kutt ned på sukker og andre tomme kalorier. Slukk tørsten med vann, og ev. Unngå generelt flytende kalorier som f. Du skal bare spise to måltider: Lunsj og middag.


Hvert måltid må bestå av 2kcal. Vil mannen din være med og faste, kan han spise 3kcal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg