onsdag 10. juni 2015

Ru hud baby

Check out For The Baby. Eksem er en tilstand som gjør at huden flekkvis blir tørr, rød og kløende. Klør barnet på huden , kan den bli tykk og skjellende og noen ganger sprekker den opp.


De siste dagene har lillebille fått ru hud i hele ansiktet, og bittesmå røde prikker. Jeg har ikke spist noe utenom det vanlige.

Har smurt ham med A derma xomega krem, men han da vel ikke reagere på denne plutselig nå? Det unormale ved huden hos de med atopisk eksem er at den er for lite fet og for dårlig til å holde på fuktighet. Dette blir hovedprinsippene i behandlingsstrategien. Men for å komme til målet med god hudbehandling må vi også initialt behandle betennelsestilstanden i huden.


Min datter har ganske ru , nuppete hud på begge kinn, noen ganger er det litt rødflammende. Noen som har opplevd det samme og vet hva det kommer av? Hun har hatt det i flere måneder.


Huden på resten av kroppen er helt glatt og uten nupper av noe slag, så de.

Det er BARE på kinnene hun har det. Huden blir gjerne flammet, det kan bli hissig og rødt, og varer fra 1-måneder. Har barnet derimot pussfylte blemmer, bør du ta kontakt med helsestasjonen. Atopisk eksem er en hudsykdom som både kan ha arvelige årsaker og skyldes miljøfaktorer. Den begynner ofte som små flekker med tørr hud på barnets kinn og kan senere dukke opp på halsen, på brystet, på magen og i bleieområdet.


Eksemen ser ut som tørt, rødt utslett og er iblant flassende eller væskende. Vi ammehjelpere maser mye om dette med å ha barnet hud -mot- hud (HMH), og mange lurer sikkert på hva som egentlig er så spesielt med det og som skiller seg fra å ha barnet liggende inntil seg med klær på. Hos voksne er huden generelt tørr og kløende, og ofte fortykket på enkelte steder (som en følge av kløe).


Man finner også symmetriske eksemforandringer på overkroppen, på bøyesiden av ledd i armer og bein og i ansiktet, særlig rundt øynene. Dette er et ufarlig utslett som alle nyfødte får i større eller mindre grad. Utslettet består av små gulaktige prikker med rød hud rundt, og de oppstår hvor som helst på kroppen. Utslettet bryter ut to til fem dager etter fødsel, og forsvinner av seg selv i løpet av to uker. Ichthyosis medfører symmetrisk skældannelse i huden , som varierer fra knapt synlig grovhed og tørhed til tydelige, forhornede skæl.


Skællene er uregelmæssige og kantede i formen. De er ofte løsnet i kanten, hvilket giver huden en ru overflade. Og du må ikke spare på fettet.

Fettinnholdet i kremen bør generelt sagt være så høyt som mulig. Keratosis pilaris er en svært vanlig hudtilstand som kjennetegnes av ru hud. Det rammer vanligvis baksiden av armene, og fremsiden av lårene. Men man kan også få det på rumpa, i deler av ansiktet og andre steder på kroppen.


Bepanthen er en salve som forebygger og pleier tørr hud og såre barnerumper. Salven inneholder dexpanthenol ( ) som omdannes til vitamin Bi huden. Dexpantenol styrker og bygger opp det ytterste hudlaget.


Bepanthen salve kan brukes både til barn og voksne og smøres på huden en eller flere ganger daglig. Ved bading er det viktig å bruke en tyktflytende, parfymefri badeolje som passer for barn. Den kroniske formen karakteriseres av et kløende utslett. Som følge av kloring dannes det ofte områder med fortykket hud som lett sprekker. Akutt eksem er preget av rø hoven og kløende hud , eventuelt med væskefylte blemmer.


Ved eksem er forsvaret mot infeksjon i huden svekket, og ved infeksjoner kan det lett oppstå forverring i eksemet. Ta forsiktig av sko og votter. Det beste er å varme barnets frostskadde hud med din egen kroppsvarme, for eksempel i armhulene dine. Prøv aldri å varme opp en nedkjølt kroppsdel raskt ved hjelp av varmt vann eller varmeflaske eller ved å gni området hardt. Fortsett å varme huden inntil fargen og følelsen er kommet tilbake.


Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.


Her finner du rådene og de gode produktene som hjelper deg med å unngå tørr og ru hud. Ofte er det enkle grep som skal til for å oppnå en myk og fin hud. Ikke minst er det viktig å forebygge tørrhet da eksem fort kan blusse opp hvis huden blir for tørr.


Med kan du se populære videoer, kose deg med favorittmusikken din og laste opp ditt eget innhold – og du kan dele det med familie, venner og hele verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg