mandag 22. juni 2015

Hva er lavt blodsukker

Hva er lavt blodsukker

Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt , kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling. Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi.


Hos personer med godt regulert diabetes type er lette følinger svært vanlig. Det forekommer også ved diabetes type men det er da sjelden alvorlig. Insulinbehandling og noen antidiabetika kan også gi lavt blodsukker ved diabetes type 2. Tilstanden krever rask behandling. Det er sjelden at lavt blodsukker er et problem for ikke-diabetikere.


For lavt blodsukker er et symptom på for mye insulin. Lavt blodsukker forekommer først og fremst hos de med diabetes. I blodet fraktes glukosen til ulike vev der den brukes som energi og som råstoff for produksjon av diverse stoffer.


Hva er lavt blodsukker

Hjernen og de røde blodcellene kan ikke unnvære glukose. Når en diabetiker har lavt blodsukker , oppstår såkalt føling. Det innebærer sterk sultfølelse og gir også skjelvinger. Ved inntak av mat vil blodsukkeret igjen stige.


Hvis blodsukkeret er alt for høyt, kan det dannes syre i kroppen. Hypoglykemi er unormalt lav konsentrasjon av sukker i blodet. Blodsukkernivået hos fastende mennesker er normalt ca. For de av oss som av og til kan merke symptomene på lavt blodsukker finnes det altså en mulig forklaring. De første tegn på lavt blodsukker , eller hypoglykemi, inkluderer vanligvis en følelse av sult, fuktig eller klam hu og svak risting, blant andre.


Hva er lavt blodsukker

Hva er tegn på lavt blodsukker ? Hvordan kan man vite om en person med diabetes har føling og hva skal man gjøre? Hvis du er usikker og ikke har mulighet til å måle blodsukkeret skal det handles som om det er føling, altså gi søt drikke. Vanlige kjennetegn på lavt blodsukker er skjelving, irritasjon og ved svært lavt blodsukker kan personen virke beruset.


Som forekommer som et resultat av en ubalanse i kroppens kjemi, er lavt blodsukker erfaren når kroppens glukose er brukt opp for raskt, eller frigjøres for sakte inn i blodet. PH-verdien i magesekken. Lavere PH i magesekken fører til saktere tømming av denne og mer stabilt blodsukker , noe som igjen gir mer langvarig metthetsfølelse.


Hva er lavt blodsukker

Hvis du er overvektig og opplever at blodsukkeret ofte svinger, bør du derfor måle blodsukkernivået ditt host fastlegen. Jo tidligere endringer i blodsukkerreguleringen oppdages, desto enklere er det å iverksette riktige tiltak. I de fleste tilfeller der noen opplever lavt blodsukker , handler det antakelig om sult eller sug.


Glukose blir brukt av kroppen som en energikilde, og når blodglukosenivået faller, bukspyttkjertelen signaliserer leveren for å frigjøre lagret, overflødig glukose til å heve sukker. Hver gang jeg reiser meg fra en stol eller seng svartner det for, og jeg må alltid sette meg ned. Jeg vet at dette er vanlig, og at jeg mest sannsynlig har lavt blodsukker som mamma sier, men jeg klarer ikke mer. Det er så slitsomt de dagene jeg ikke klarer å gå engang. Et tredje kendetegn er , at symptomerne på lavt blodsukker forsvinder, når man indtager kulhydrater.


Diabetikere vil ha høyt blodsukker ved måling, ikke lavt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg