tirsdag 2. juni 2015

Guttenavn på m

Eneste kriterium var at navnet skulle starte på M. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Her er et utvalg av guttenavn som er brukt av eller færre i Norge. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Du vil helt sikkert finne et navn som passer din fremtidige babygutt. Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under.


Står så fast på guttenavn. Er mange jeg liker, men jeg vil ELSKE navet. Navn med andre forbokstaver er ikke helt uaktuelt, så. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp guttenavn i ordboka.


Jentenavn - norskenavn. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Finn de mest mest brukte navnene her! Guttenavn - norskenavn.


Da har du kommet til riktig sted! Matias vinner som regel. På denne siden har vi listet opp en alfabetisk liste over samiske guttenavn. Da storesøster har et relativt kort navn som begynner på M så har jeg forelsket meg helt i tanken på at lillebror også skal ha et navn som begynner på M - Problemet er bare at vi står mer eller mindre helt fast! Sambo er helt låst på Martin, og jeg har ikke noen store innvendinger mot det, det bare føles ikke helt rett.


Navn på samisk er bygd opp annerledes enn på norsk. Patronymikon kommer først, ikke sist som i tradisjonen lenger sør. Man har utgangspunkt i en forelder, besteforeldre eller oldeforeldre som er berømt og kjent i lokalsamfunnet. Leter du etter etter et norrønt navn til en gutt?


Forklaring på guttenavn fra Bibelen. Direkte guttenavn fra Bibelen med kort forklaring hentet fra Bibelsk navnebok av Dag Kjær Smemo. Forslag til fine guttenavn på m ? Kan gjerne være poppis eller gammeldags! Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 2ganger i Norge.


Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Her får du inspirasjon til navnevalget til din baby. Du kan klikke deg gjennom ulike navn for å finne det perfekte navnet til det lille barnet ditt.


Guttenavn på m

Aas Abdi Abdilm Abdinar Abdul Abdulf Abdulin Abdulld Abdullevin Abdully Abdundrisco Adart Adi Adinne Agnared Ahman Ahmet Ahmeten Åke Åker Aksad Alassel Albern Ale Alein Alekseinan Alex Alf Alfdangvare Alinarteidamerns Allid Alv Alvi Amer Ami Amund And Ande Ando Andre Andul Ann Ans Anst Anstind Antz Are Arick Arictor Ariq Arisalf Aristein Arm Arman Armar. Eksempel på navn er Emma, Mia, Ella, Liam. En annen trend er et økende antall av harde konsonanter i guttenavn. Dette ser man blant annet fra USA.


Den neste tiårsperioden var andelene sunket til og 9. De siste fem årene år er tilsvarende tall og prosent. En vesentlig del av den større variasjonen i navn de siste årene skyldes innvandringen til Norge, med innslag av mange nye navn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg