tirsdag 5. mai 2015

Når vet man at man er gravid

Hvordan vet jeg om jeg er gravid eller ikke så lenge jeg ikke har mensen? Kan jeg bli gravid når jeg har mensen og må jeg vente med p-stav da? Det å legge på seg og få stor mage er sjelden noe pluss.


Unntaket er når man er gravid. Hvem har vel ikke strøket kjærlig over den voksende magen og dyttet litt i den for å si hei til babyen innenfor. Men den voksende magen kan også by på utfordringer, og mer og mindre morsomme opplevelser.

Det vil si at den stopper opp så lenge man er gravid. Hvis man ikke får mensen når man skal og har hatt sex uten prevensjon bør man ta en graviditetstest. Graviditetstegn oppstår som regel ca 4-uker etter at man har hatt ubeskyttet samleie, eller ca 2-uker etter at mensen ikke har kommet som den skal.


Når du har eggløsning har du en sjanse for å bli befruktet. Når at egg blir befruktet, er du gravid ! Du er mest fruktbar fra to til tre dager før du har eggløsning, og gjennom dagen for eggløsning. Hvis du vet når du har eggløsning, kan du planlegge å ha sex rundt dette tidspunktet, og øker dermed sjansene for å bli gravid.


Høres ut som rette symtomene, Men som alle sikkert vet , så er det sikreste tegne når mensen uteblir Det er lurest å teste seg når det foreksempel har gått 1-dager etter forventet mensen skulle ha komt. Når kommer svangerskapstegnene?

Det er mange tidlige tegn på at man er gravid , men symptomene opptrer i ulik grad hos forskjellige kvinner. Noen vil kjenne igjen alle symptomene mens andre kun har lagt merke til noen få, og noen har kanskje ikke merket noe enda. Dette er fordi urinen er mer konsentrert på morgenen, slik at man har et høyere hCG-nivå i morgenurinen enn i kveldsurinen. Dersom du tester en stund etter forventet menstruasjon er sannsynligvis hCG-nivået såpass høyt at det ikke spiller noen rolle når på døgnet du tester.


Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens, men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Det går an å være gravid selv om man har mensen, men det er sjeldent. Jordmor sier at det også kan variere når man med sikkerhet kan slå fast at man er gravid.


Det kommer an på graviditetstesten, noen er mer sensibel enn andre. Det er noen som viser positivt to-tre dager før forventet menstruasjon, mens andre må man vente til forventet mens eller en dag over forventet mens. Når man blir gravid begynner kroppen å produsere et hormon som heter humant koriongonadotropin (hCG). Det er dette hormonet graviditetstester påviser.


Venter du til den dagen du forventer å få menstruasjonen, er testene mer enn sikre. Tar man p-pillene som man skal er det svært liten fare for å bli gravid. Ved p-pillebruk blir oftest mensen kortere og mindre. Noen ganger kan mensen også utebli med p-piller uten at man er gr.


Man vet man er gravid når. Før den første ultralydundersøkelsen vet man som regel ikke om man venter ett eller flere barn. Beskjeden om at man er gravid med tvillinger, pleier å komme som en stor overraskelse.


Den fremkaller kanskje både glede, bekymring, spenning og forventning.

Det er selvfølgelig ekstra overveldende å få beskjed om at man venter mer enn ett barn. SVAR: Hei Takk for at du skriver inn til ung. Hvis jeg forstår spørsmålet ditt riktig lurer du på hvordan man vet at man ikke er gravid hvis man ikke bruke prevensjon. Har hørt om folk som tester positivt alt fra 9DPO til DPO , så det varierer litt fra person til person når man bør teste. Jeg testet positivt denne gangen DPO.


Jeg har ekstremt lyst på begge deler. Det er nok veldig inviduelt når man kjenner forskjellige ting. For min del merker jeg det når mensen ikke kom og testen ble positiv.


Så kom ømme bryster, tretthet, kvalme osv fra uke 5-ca. Det er fullt mulig å kjenne selv på kroppen når man har eggløsning, men det er svært forskjellig hvor flinke folk er til å lytte til kroppens signaler, sier privatpraktiserende jordmor Kari Hvidsten. Mange som forsøker å bli gravide tyr til eggløsningstester for å finne ut når de er mest fruktbare. Det dumme med la seg selv tro at man er gravid fr uteblitt. De klassiske tegnene p at man er gravid tar det noe tid f, og dette er ogs.


Den sikreste bekreftelsen p at man er gravid er en graviditetstest. Jeg vet ikke om jeg er gravid eller ikke jeg har ikke. Men selv fr menstruasjonen har uteblitt, kan du mistenke - eller hpe - at du er gravid.


Er det virkelig skadelig å farge håret når man er gravid ? Vi vet alle at vi må være ekstra forsiktige når vi er gravide. Mange mener at vi også bør være forsiktige med kosmetikk. Enhver kvinne ønsker å være vakker i ethvert stadie i livet.


For mange er hår en viktig del av deres framtreden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg