fredag 22. mai 2015

Forskjell på diabetes type 1 og 2

Vinneren på Kvalitet og Pris! Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Forskjell på hvem som rammes.

Diabetes type : Ifølge Diabetesforbundet er det 28. Norge, og sykdommen er derfor mindre utbredt enn diabetes type 2. Ved type diabetes har kroppens immunforsvar ved en feil ødelagt bukspyttkjertelen og produksjonen av insulin har derfor opphørt. Sykdommen er dødelig hvis man ikke får tilført insulin. Ved type diabetes lager kjertelen fortsatt insulin men for lite i forhold til kroppens behov. Alt du trenger å gjøre er å opprettholde en sunn livsstil, unngå stress så mye som mulig og får regelmessig mosjon i minst minutter hver dag.


Både type og type diabetes forårsake stor skade på indre organer. Mange snakker om diabetes uten å presisere hva det snakkes om.

Hva er egentlig forskjell på type og type diabetes ? Dere har sikkert hørt det tusenvis av ganger, at fedme, livsstil og ernæring sauses sammen i en eneste stor røre. Hvem får diabetes type ? Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Ubehandlet diabetes kan give alvorlige følgevirkninger på især øjne, nyrer og nervesystemet og medvirke til forkalkning af blodårerne i hjertet og andre organer. Sygdommen er arvelig og opstår oftest i de yngre år, men kan ses i alle aldre.


Type utgjør mindre enn en tiendel av tilfellene. Det er vesentlige forskjeller på de to diabetessykdommene. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Hvordan behandles diabetes type ? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette.


Nogle kan opnå dette med kost og motion, andre har brug for at supplere med medicin, der øger insulinoptagelsen eller insulinproduktionen. Mange med diabetes har på et tidspunkt brug for behandling med insulin. Symptomerne på diabetes og 2. Først oppmerksom på at det finnes to typer diabetes type eller type eller I og II, som forklart i vår artikkel om diabetes.


Beregnet antall med kjent diabetes i befolkningen.

LADA, eller diabetes 1. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til både kriterier og navn på denne tilstanden. Gratulerer du har vunnet en bil, modellen heter Bare diabetes type kl. Blogg kommentarer.


Av disse har opptil prosent diabetes type og cirka prosent diabetes type 1. I tillegg kommer en rekke sjeldne diabetesformer. Forekomsten av diabetes er økende, i hovedsak fordi økt forekomst av fedme har ført til økt forekomst av diabetes type 2. Hva og hvor mye du spiser påvirker både blodsukkeret, vekten, blodtrykket og nivået av fettstoffer i blodet. Derfor er kostholdet ditt, sammen med fysisk aktivitet, av stor betydning for helsen din og for å redusere risiko for diabetesrelaterte senskader slik som hjerte- og karsykdom.


Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg