tirsdag 26. mai 2015

Blemmer i munnhulen

Blemmer i munnhulen

Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som nesten utelukkende skyldes en oppblomstring av soppen Candida albicans. Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg i munnen som kan svi og gi ubehag. Les mer om trøske her.


Blemmer i munnhulen

Andre årsaker til blemmer i munnen. Kronisk betennelse i tannrot Blemmer i munnen eller på tannkjøttet kan også opptre i forbindelse med en kronisk betennelse i en tannrot. Betennelsen kan etter en tid drenere seg selv ut i munnhulen via en kanal gjennom kjevebenet. Utførselsåpningen kan se ut som en liten blemme. Mucoceler er blemmer fylt med spytt fra små spyttkjertler i slimhinnen.


De er derfor bløt på konsistens og med litt blålig fargeskjær. Barnet vil ikke spise, er allment utilpass, irritabel, kan eventuelt ha feber og lokale lymfeknuter er forstørret og ømme. Så får barnet ganske brått høy feber og man vil oppdage små blemmer i munnhulen , særlig på tannkjøttet som også er hovent, rødt og som blør lett.


Forandringer i munnhulen kan også gi plagsomme blemmer. Er det infeksjon i tannroten, kan betennelsen forflytte seg ut i munnhulen. Ved mistanke om infeksjon rundt tenner må tannlege oppsøkes. Selv om de kan være små og usynlige for andre, er det svært smertefullt og plagsomt for dem som rammes.


For å vite om endringene i munnhulen er farlige eller vanlige, må de ses i sammenheng med resten av pasienten. Smertestillende mot blemmer i munnen. Ved store smerter kan du gi barnet smertestillende medikament som paracetamol, men det er viktig at doseringen er tilpasset barnets alder og vekt, opplyser Mikalsen. After – er små, gråhvite sår inne i munnhulen.


Blemmer i munnhulen

Medisinsk betegnelse: aftøs stomatitt. Kalles også munnskåld. After sitter ofte på innsiden av kinnene, leppene, ganen og på tungen.


Sårene er ofte røde rundt kanten, og du kan få ett eller flere av gangen. Antallet varierer, men er ofte mellom en og tre. Norge av kreft i munnhulen og svelget.


Tidlig diagnose medfører at sykdommen i de fleste tilfeller kan behandles med svært godt resultat. Dessverre er det mange krefttilfeller i munn og svelg som oppdages sent, det vil si på et tidspunkt der kreften har vokst inn i annet vev eller har spredd seg til andre deler av kroppen. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin. Alle mennesker som fra tid til annen plages med blemmer i munnen, vet hvor smertefulle og irriterende de kan være. De små, hvite sårene inni munden er både ømme, de svir også gjør det vondt hver gang du spiser.


ORALMEDIC er en dokumentert effektiv behandling mot afte, blemmer og mindre sår i munnen. Den fjerner smerten på noen sekunder med kun en behandling. Inneholder en patentert aktiv ingrediens HybenX TM som raskt eliminerer skadet vev og drar ut væske fra såret. Norsk Helseinformatikk (NHI) beskriver after som tilbakevendende runde eller ovale, overflatiske, myke, gulhvite blemmer eller sår i munnhulen. Det skriver Avisen.


Blemmer i munnhulen

Munnhulen er det utvilsomt tannlegen som kan best. Om jeg ser tegn til kreft i munnhulen henviser jeg direkte til sykehus for videre behandling, sier professoren. Herpes simplex-viruset kan forårsake infeksjon i munnhulen.


Mens hudforandringene ofte er typiske, spiller de orale lesjonene på et mindre register, noe som kan gi diagnostiske problemer i de tilfeller hvor munnhuleforandringene forutgår de kutane. Munnskol sladrekviser, blemmer eller after – uansett hva man velger å kalle de små, hvite sårene som ofte dukker opp i munnen, er de utvilsomt plagsomme. De bittesmå, sviende sårene kan i enkelte tilfeller føre til problemer med å få i seg både mat og drikke: – Til tross for at blemmene er små, kan de bli både ømme og smertefulle. Soppinfeksjoner i munnhulen sees oftest hos spedbarn, hos allment svekkede pasienter og hos mennesker med tannproteser.


I de fleste tilfellene dreier det seg om en infeksjon med sopparten Candida albicans, som danner hvitlig belegg på slimhinnene. Av og til kan man også se sårdannelse der soppinfeksjonen har stått lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg