fredag 29. mai 2015

Gravid uke 8

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå ser den lille snart ut som et lite menneske.


Tarmene til babyen vokser og skyves ut som i en utposning på navnestrengen.

Det er ennå ikke plass nok i buken, men om noen uker trekkes tarmene inn igjen. Gravid uke symptomer. Mens kvalmen er en velkjent og mye omtalt svangerskapsplage, er det andre symptomer du kanskje holder mer for deg selv.


Om det hadde skjed ville graviditeten være over. I uke eller kjenner mange nå ett eller flere symptomer på at man er gravid. Det er vanlig å være trøtt, kvalm, svimmel og få større bryster.


Hvor stort er ditt barn når du er gravid i uke ? Føttene vokser til, og i slutten av denne uken synes små fotplater.

Embryoets lever begynner å fungere. FOSTER UKE : På bildet ser du at embryoet. ULTRALYDBILDE FOSTER: Ultralyd av foster uker gammelt (svangerskapsuke ). Ultralyd er en diagnostisk teknikk som sender høyfrekvente lydbølger inn i kroppen via en transduser. Mange gravide er plaget med soppinfeksjon i underlivet. Armer og ben har vokst mer ut, og skjelettet har begynt å forbene seg.


CRL, crown-rump length). Uke begynner mandag 17. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. De fleste gravide som blir influensasyke får et normalt sykdomsforløp. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Følg fosteret utvikling i svangerskapet fra uke til uke. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Denne uken dannes det små fingre og tær.


Halen som den lille har hatt en stun begynner å forsvinne. Magen i aksjon Etterhvert som tarmene utvikles legges den midterste delen seg i navlestrengen fordi det ikke fins plass i magen.

Litt ømme pupper kanskje. Hva vi kan se i uke 8. I løpet av uken begynner fingre, tær og albuer å formes men er vanskelig å se med vaginal ultralyd. Vi kan ane små bevegelser fra armene som stikker ut som små padleårer.


Kroppen blir rettere og hodet rundere. Nå kjenner mange ett eller flere symptomer på at man er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg