fredag 8. mai 2015

Årsaker til spontanabort

De fleste klarer å bli gravide og få friske barn senere. Det kan være flere årsaker til en spontanabort. En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen.


Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12. Risikoen for spontanabort stiger med alderen, men er noe som kan ramme alle kvinner, uansett alder. Uansett type, skyldes det nesten alltid genetiske årsaker , og ikke noe moren har gjort eller ikke gjort. Det er naturens brutale måte å sortere barn som aldri ville kunnet. Livmoren normaliseres raskt etter en spontanabort , og noen prøver å bli gravide igjen kort tid etter.


Det finnes ikke noen medisinske grunner til å utsette forsøk på å bli gravid. Den følelsesmessige bearbeidingen av en spontanabort kan ta tid. Samtale med helsepersonell og støtte fra familie og venner, kan hjelpe deg gjennom sorgprosessen. Les også om hva som skjer etter en spontanabort.


Eksponering for risikofylte miljøer, slik som høye nivåer av stråling eller giftige stoffer. Hormonelle problemer. Selv om vi mangler tall, så antas det at antall gjentatte spontanaborter har økt fordi antall barn født av mødre over år har doblet seg de siste årene, og morens alder er en sterk risikofaktor for spontanabort.


Vi vet ikke sikkert hva som gjør at noen kvinner opplever gjentatte spontanaborter. Mer utsatt for spontanabort. Selv om det vanligvis er en grunn til at svangerskapet ender i en spontanabort , kan det dessverre se ut til at noen kvinner er mer utsatt enn andre. Hvis det virker som du har anlegg for å abortere gang på gang, bør du søke legehjelp for å prøve å finne ut hvorfor dette skjer. Finn klinikker, priser og les anmeldelser.


Dersom du opplever blødning under svangerskapet bør du kontakte lege eller jordmor for nærmere oppfølgning. I det enkelte tilfelle kan årsaken nesten aldri fastslås. Aborter som skjer litt senere i svangerskapet, etter 12.


Misdannelser i livmoren, muskelknuter, en svakhet i livmorhalsen som gjør at den gir etter og åpner seg uten at det er rier, er slike mulige årsaker. En abort ytrer seg som en blødning. At man skal få valper til hjemmet er utvilsomt en årsak til å feire, men det er også viktig å sørge for at mors drektighet går så smidig som mulig. Noen ganger kan uforutsette hendelser dessverre utløse en spontanabort hos hunder.


Noen kvinner har økt blodlevringstendens som også kan gi økt risiko for spontanabort. Vi håper at ytterligere forskning på underliggende årsaker til problemer i svangerskapet kan hjelpe oss med å forklare sammenhengen mellom svangerskapskomplikasjoner og spontanabort , sier Magnus. Lenke til artikkelen i BMJ: Role of maternal age and pregnancy history in risk of miscarriage: prospective register based study. Da kan det være en grunn til å tenke på om det er noe som ligger bak og som gir økt risiko. Hvis man skal vite sikkert om det var noe galt med X-kromosomet må man ha undersøkt dette.


Kromosomavvik kan påvises hos 50–prosent av fostrene ved spontanabort før utgangen av uke 12. Utviklingsfeil som ikke skyldes genetiske (arvelige) forhol er sannsynligvis også en hyppig årsak. Enkelte ganger kan aborten skyldes infeksjoner, men ifølge Stensløkken er ikke det en særlig vanlig årsak til abort.


Høy alder Kromosomfeil er altså den vanligste årsaken til spontanabort. Noen jenter har en skillevegg i livmoren som hos enkelte kan virke som en spiral, og hvor det befruktede egget dermed ikke fester seg, sier Stensløkken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg