fredag 22. mai 2015

Øyekatarr barnehage

Øyekatarr barnehage

Ved kraftig øyekatarr med rikelig pussdannelse bør barnet holdes hjemme inntil pussdannelsen har avtatt. Likevel er hovedregelen at barnet kan leveres i barnehage og helst skal det ikke medisineres, men leges av seg selv. Man blir vanligvis bra av seg selv i løpet av to til fem dager, skjer ikke dette finnes det behandlinger som kan hjelpe.


Tilstanden skyldes bakterier eller virus, og gir ofte rødhet og svie i øyet kombinert med pussdannelse og økt tåreflod. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Med dagens kunnskap er det ikke av smittevernhensyn grunnlag for å anbefale at barnehagebarn ved mild til moderat øyekatarr holdes hjemme. Bare ved kraftig øyekatarr med rikelig pussdannelse bør barnet av smittevern-hensyn holdes hjemme inntil pussdannelsen har avtatt. Barnets allmenntilstand vil også spille inn på om barnet skal være i barnehagen.


Symptomer på øyekatarr. Ofte begynner en bakteriell eller viral øyekatarr med en følelse av at man har noe på øyet, og lett svie, kløe og tåreflod. Man kan våkne opp med igjenklistrede øyne grunnet puss, særlig ved bakterieinfeksjon. Etter 1-dager smittes ofte det andre øyet. Man har som regel ikke smerter ved en øyekatarr.


Dessuten er øyekatarr enkelt å helbrede. Her finner du alt om barnehager i Oslo. Lyst til å besøke en av barnehagene før du søker om plass?


Mange barnehager har åpen dag i løpet av. Barnet kan vende tilbake til barnehage eller skole tidligst dager etter opptreden av utslett dersom allmenntilstanden ellers er god. Om det skyldes allergi vil betennelsen komme i begge øynene samtidig. Hos voksne er årsaken ofte bakteriell, mens det som regel er virus som er årsaken til barns øyekatarr , forklarer Annette Resch, barnelegen bak DoktorBarnegod.


Øyekatarr barnehage

Kan barnet gå i barnehage og på skole? Barnet trenger ikke å være hjemme fra barnehage eller skole ved mild til moderat øyekatarr. Folkehelseinstituttet opplyser at det ikke er grunnlag for at barn med symptomer på øyekatarr må holdes hjemme frem til undersøkelse eller behandling med øyedråper er starter opp. Her er gode råd mot når barnet får svie og puss i øynene, samt svaret på hvor lenge barnet må være hjemme fra barnehage og skole. Er det vanligvis sammenheng mellom øyekatarr og forkjølelse?


Altså at man har det på likt? Og hvor lenge bør man være hjemme fra barnehagen? Dette bør du gjøre. Vet at det er veldig smittsomt, men er det bare smittsomt i begynnelsen eller bør man være hjemme helt til det er helt over? Barnehagebarn med mild til moderat øyekatarr trenger ikke å holdes hjemme.


En viss type øyekatarr gjør at barna ikke kan sendes i barnehagen. Dersom barnet får behandling, kan det gå i barnehage dagen etter at behandlingen har startet. Og etter diaré må barna holdes hjemme i minst to døgn. Større barn og voksne må nok til legen for å få seg øyedråper.


Mange lurer på om barnet kan gå i barnehage dersom det har øyekatarr. Regelen sier at hvis man har startet behandling, så er det ikke fare for smitte lenger og det er i orden å gå i barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg