tirsdag 5. mai 2015

Gravid skalldyr

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger. De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen.


Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet, avdeling for ernæring. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Fisk og skalldyr med store mengder miljøgifter kan komme fra forurensende havner, fjorder og innsjøer. Se Matportalens oversikt her.


Som gravid skal man heller ikke spise kveite på over to meter, brun krabbemat og rognleverpostei. Andre kosttilskudd (f.eks. kalsium, jo omega-3-fettsyrer) kan være nødvendig dersom du utelater viktige matvaregrupper fra kostholdet ditt. Jeg fikk beskjed av legen min da jeg gikk gravid med førstemann at jeg måtte holde meg borte fra reker,krabbe,hummer osv. Jeg elsker jo skalldyr og uten alkohol og skalldyr denne sommeren går bare ikke!


Gravid skalldyr

Kvikksølv og andre gifter – fisk du bør unngå når du er gravid Enkelte typer fisk inneholder mye miljøgifter, for eksempel PCB, dioksiner og kvikksølv, som kan forstyrre utviklingen av barnets nervesystem. Helhetsvurdering av fisk og sjømat og Miljøgifter i fisk. Generelt bør gravide huske å varmebehandle fisk og skalldyr godt før de spises. Bruk hansker eller overlat jobben til andre mens du er gravid. Godfisk Her fr du oversikt over hva gravide kan og ikke kan spise av sjmat.


R eller drlig varmebehandlet fisk og skalldyr , og enkelte typer fisk. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen. De er rike på vitamin D og jod. Fet fisk, som eksempelvis laks og makrell er dessuten rike på omega- som er veldig bra for deg. Du bør derfor spise fisk 2-ganger i uken.


Gravid skalldyr

Helt unna alt av skalldyr er selv gravid og elsker krabbe s gleder meg til jeg er ferdig. Grillspyd er ikke stort forskjellig fra de allerede nevnte fiskefileter på grillen, bare at her snakker vi om terninger av fiskefilet, samt scampi og kamskjell. Et vakkert og velsmakende sjømatgrillspyd er dette: Breiflabb, scampi, rødløk, squash og gul paprika. Mange opplever det som vanskelig å slutte å røyke eller snuse. Det kan være lettere å slutte hvis du ikke gjør det helt på egen hånd.


Bare lurer på om noen vet om det er trygt å spise skalldyr ? Sjansene for å bli gravid øker hvis du ikke drikker alkohol, fordi alkoholen reduserer fruktbarheten. Det finnes forskning som viser at selv én alkoholenhet daglig kan nedsette fruktbarheten både hos kvinner og menn. Kan man spise reker og annen type skalldyr når man er gravid ? Prinsessa i tårnet Elsker forumet. Noen som vet noe om dette? Fjern skallet på halen på sjøkrepsene, men la det sitte på hodet.


Kontroller at alle skjellene er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Skalldyrsuppe kan også være enkelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg