torsdag 28. mai 2015

Pastasalat med rømme

En deilig pastasalat passer ypperlig til både lunsj, middag og kvelds. Denne varianten er lett og gir en liten smak av vår. Bland sammen dine favorittgrønnsaker, og lag en kremet saus med lettrømme og majones. Smakssett med enten kinesisk løk, hvitløk eller kanskje litt chili, alt etter hva du foretrekker.


Server med godt brød. Tips: Her er det brukt kinesisk hvitløk, men du kan også.

God morgen fra fjellet! Hadde en super ettermiddag her på Beito igår, med afterski, mexicansk aften, sauna, drikkeleker og kos. Lenge siden jeg har hatt en så gøy kvel magemusklene fikk ihvertfall gjennomgå. Litt sliten idag, men det får gå! Smak til med salt og pepper.


Vend dressingen i pastasalaten og server. Kan eg friste med en enkel, digg pastasalat med skinke og bacon? Det vil komme mye forskjellige oppskrifter fremover, så håper du vil følge meg videre!


Er det noe spesielt du ønsker oppskrift på?

På varme dager frister det for min del med slike måltider gjennom dagen. Lite slår en kremet pastasalat ! PS: Soltørkede tomater kan erstattes med 1g cherrytomater. Grønn basilikumpesto kan byttes ut med rød pesto, eller en annen type pesto du liker godt. Det er også veldig godt å tilsette både sprøstekt bacon og hardkokte egg. Denne oppskriften holder til 2-personer.


Pastasalat med skinke, purre, eple, ananas og frisk, syrlig dressing. Med brød eller ferske rundstykker til blir salaten et godt måltid. Raskere middag får du nesten ikke.


Får mer og mer sug etter denne salaten for hver gang vi lager den her i huset. Krydrer kyllingfiletene ekstra godt,og vender pastaen i ekstra pesto før jeg har det i med det andre. Tar også små søte tomater i,det frisker opp.


Klarer så vidt å vente til neste dag da den er best,men da forsvinner også alt. Takk for smaskens oppskrift,Malene! Olje med hakkede urter, salt og pepper er gode dressinger til salat.


Den passer ikke bare som dressing til salat, men er også ypperlig til grillet kjøtt eller bare til å dyppe ferskt brød i når man har lyst på litt kosemat. Prøv for eksempel korianderolje. Urteolje med basilikum er vår anbefaling til pastasalat med varmrøkt laks.


Rør inn et halvt beger med rømme , salt, pepper og finhakket persille.

Kutt opp paprika, rødløk og selleri i små terninger. Ha dette pluss skinke og mais i pastaen. Rør til alt er godt blandet. Ha i en fin form eller skål og server.


Kok fusilli fullkorn som anvist på pakken. Skjær brokkoli i små buketter (stilken i biter) og la den koke med pastaen de siste tre minuttene. Skyll alt raskt i kaldt vann, ha det i en stor bolle og hell over litt olivenolje. Skjær pølsene i skiver og stek dem gylne i litt olje i en stekepanne sammen med finhakket hvitløk.


Hjemmelaget kremet pastasalat med hvitløksdressing er ikke bare utrolig godt, det er også super enkelt og raskt å lage. Uansett om du skal ha lunsj, middag, besøk eller bare er kjesken på noe godt så passer denne perfekt! Jeg har så lyst til å lære meg å lage en god pastasalat. Gjerne noen grunnregler, slik at jeg kan variere litt.


Jeg har ikke lyst til å blande i en rømme - eller majonesbasert dressing, men gjerne en med litt olje, urter og hvitløk. Ser for meg en god salatblanding, cherrytomater, rødløk, paprika,. En pastasalat med kylling og annet godt slår alltid an, enten det er hverdag, helg - eller du skal ta med noe godt til et spleiselag eller sommeravslutningen. Her har pasta og kylling fått selskap av blant annet cherrytomater, rødløk, mozzarella og ruccula - og det hele toppes av en deilig urtedressing. En lettlaget pastasalat med reddiker, ruccola, smuldret fetaost og en kjempegod og smaksrik saus.


Strengt tatt er pasta den eneste ingrediensen som alltid må være i en pastasalat , men hvilken type pasta du bruker kan du velge selv. Det kan være fusilli (pastaskruer), penne (pastarør med skrå snitt), rigatoni (pastarør med rette snitt), farfalle (sommerfuglpasta), linguine (flat spagetti) eller helt vanlig makaroni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg