onsdag 27. mai 2015

Hvem er fastlegen min

Når fastlegen får ledig plass, trer byttet automatisk i kraft fra første dag i kommende måned. Helfo sender ut brev om dette til dem som har stått på venteliste. Hvor lenge må jeg stå på venteliste?


Noen ganger går det fort å få plass hos en fastlege du står på venteliste til, andre ganger kan det ta lengre tid. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.

Ring 1når det er akutt og står om liv. Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå. Hvordan finne ut hvem som er din fastlege?


Mange personer er svært sjeldent syke og har ikke vært hos legen på mange år. Det er faktisk en del som ikke vet hvem fastlegen dems er til tross for at fastlegeordningen nå har eksistert i ganske mange år. Bytte fastlege - Min fastlege. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Du kan også sette deg på venteliste dersom legen du ønsker ikke er ledig.


Jeg har ikke vært hos legen på mange år og vet faktisk ikke hvem min fastlege er.

Det er mest sannsynlig at den legen du var til behandling hos sist i din hjemkommune, er den legen du har blitt tildelt som fastlege. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


I tillegg kan du bytte fastlege hvis fastlegen din slutter eller reduserer pasientantallet. Søk i fastlegeregisteret. Les om fastlegeordningen. Hvem er fastlegen min ? Av Gunnar Mollestad fra familiens blogg: Vet du hvem som er fastlegen din? Det vet du nok ganske så sikkert, men om du skulle ha glemt, er det.


Fastlegeordningen ble innført i Norge 1. Det er kommunens ansvar å besørge nødvendig helsehjelp for sine innbyggere. Kommunene og legene inngikk avtaler som sikret pasientene en fast lege å forholde seg til. Eventuelt kan du ringe Helsenorge på tlf.


Ungdom over år kan gå til legen uten at foreldrene trenger å vite om det. Hva legen har taushetsplikt om og hva som eventuelt må sies til foreldre kan du lese mer om i artikkelen om helsepersonell og. Aner ikke hvem som er fastlegen min. Har fastlegen min behandlet meg feil? En ny nettside gir deg mulighet til sette karakter p fastlegen din.


Blodprøver: Gå til fastlegen og få utført glukosebelastning, få tatt Hb, urindyrkning osv osv.

Det er altså en fragmentering av omsorgen for de gravide, ikke et samarbeid. Det kreves ingen henvisning fra fastlegen. For en ny vurdering betaler du vanlig egenandel.


Etter min mening må man ikke miste det sosialmedisinske aspektet ved slike analyser. Alle som står på fastlegen sin liste, har førsterett til å få time. For mer informasjon om fastlegeordningen, gå inn på helsenorge sin side.


Alle innbyggere som er registrert i Folkeregisteret og har status som bosatt i en norsk kommune, har rett til å få en fastlege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg