torsdag 7. mai 2015

Diabetes barn symptomer

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Denne typen diabetes kalles type eller insulinavhengig diabetes , og det er den vanlige formen hos barn.


En annen form for diabetes er kjennetegnet av at kroppens celler ikke reagerer på insulinet som er tilstede, og at det i tillegg ofte er for liten produksjon av insulin.

Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Noen barn kan også rammes av diabetes type men det er svært få av dem, ifølge ekspertene. Dette har vært en utvikling over de siste årene.


Før var de aller fleste som fikk diabetes type over år. Den yngste i Norge med diabetes type fikk sykdommen som 9-åring, sier Allgot videre. Til tross for mange tidlige symptomer , blir type 1- diabetes hos barn og unge altfor ofte oppdaget først når livstruende komplikasjoner har oppstått.


Mer kunnskap om symptomene som rammer stadig flere og yngre barn , kan spare liv.

Uttalt tørste står vanligvis øverst på listen når du søker etter symptomer på diabetes. Men hva vil det egentlig si? Folk som får type 1- diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye. Vi snakker om mange, mange liter om dagen. Hvordan behandles diabetes hos barn ? Diabetes hos barn behandles alltid med insulin.


Like etter at diagnosen er stilt, kan det inntre en kortere periode (opp til et år), hvor barnet kun skal ha en veldig liten insulindose eller kan klare seg uten (honeymoon-perioden). Alle må imidlertid behandles med insulin etter denne perioden. Går du lenge med sykdommen før den blir påvist, vil du sannsynligvis føle deg slapp og sliten, og kanskje unormalt tørst.


Har du et barn med diabetes ? Da er datteren eller sønnen din langt fra alene. Hvert år får over 3barn under år diabetes her til lands, og totalt har flere enn 2. Symptomer : Sykdommen starter ofte med sterke symptomer og er derfor lett å diagnostiseres fort. Type 1- diabetes er en autoimmun sykdom, og av ukjent årsak angriper kroppen seg selv og ødelegger cellene som produserer insulin. Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet.


Noen får faktisk oppdaget sin diabetes i forbindelse med sitt første hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Andre komplikasjoner som kan opptre er redusert syn, nyresvikt eller nevropati (nerveskade), sier han. Les mer: Kanel mot diabetes Veien videre. Etter en diabetes type-diagnose har fastlegen din ansvar for at du får riktig behandling med medisiner, men også et kontakt med diabetessykepleier, diabetesteam og opplæringstilbud hvor du får hjelp til å legge om livet og reduserer livsstilsfaktorene. Her er råd for behandling, senskader, kostråd m. I den vestlige verden er Type diabetes den vanligste diabetesformen hos barn og ungdom. Kilde: Barnediabetesregisteret.


Barn og unge med nyoppdaget Type 1- diabetes skal alltid legges inn på sykehus som øyeblikkelig hjelp. Symptomene på diabetes kommer imidlertid ofte akutt med kraftige symptomer , spesielt hos de som utvikler sykdommen i barne- og ungdomsårene. Sykdommen er kronisk, og personer med diabetes type har derfor behov for insulinbehandling hele livet. Disse faktorene sammen med symptomer som kan være forenlig med diabetes bør føre til at blodsukkeret blir undersøkt. Hypoglykemi (lavt blodsukker) hos personer uten diabetes Hva er hypoglykemi (lavt blodsukker)?


Flere forskjellige symptomer er karakteristiske for hypoglykemi. Det finnes flere former for diabetes , men de to vanligste formene kalles type og type diabetes. Begge skjemaene kan oppstå i alle aldre, men et barn er mer sannsynlig å bli diagnostisert med type 1. Selv om det ikke finnes noen kur mot diabetes , kan barn med denne sykdommen føre et nesten normalt liv hvis deres lidelse. Type diabetes har ofte blitt kalt gammelmannsdiabetes, men i de senere år har gjennomsnittsalderen hos de som får den sunket betraktelig, og den regnes langt på vei som en livsstilssykdom. Det forandrer livet for hele familien når et barn får diagnosen type 1- diabetes.


Mange foreldre er bekymret for hvordan diabetesen kommer til å påvirke barnets liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg