tirsdag 12. mai 2015

Diabetes type

Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe. Hvordan behandles diabetes type 1? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette.


Diabetes type er den vanligste formen for diabetes.

Sykdommen skyldes dels nedsatt insulinproduksjon, dels at insulinet virker for dårlig. I utgangspunktet behandles diabetes type med endringer av levevaner, en del får antidiabetika, og noen må etter hvert også over på insulin. Arv er en vesentlig faktor for å utvikle diabetes type 2. Hovedtypene er diabetes type og diabetes type som er to forskjellige sykdommer med til dels ulik behandling. For denne gruppen er det livsviktig å få tilført insulin.


I dag har man gode metoder for å måle og regulere blodsukkeret. Det er autoantistoffene ødelegger de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen.

For deg med diabetes type er det dokumentasjon for å anbefale kostmønstrene under, som alle er forenelig med kostrådene. Tradisjonell middelhavskost Dette kostmønsteret er preget av et høyt forbruk av grønnsaker, enumettede fettsyrer (primært fra olivenolje), nøtter, frø, frukt, korn og belgvekster. Her er råd for behandling, senskader, kostråd m. Pasienter med diabetes type har økt risiko for hjerte-kar sykdom, og data fra det svenske diabetesregisteret viser at ca.


En viktig del av behandlingen av diabetes type er derfor å forebygge hjerte- og karsykdom. Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det.


Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes. Type diabetes skyldes ofte både insulinmangel og at insulin har dårlig virkning. Tilstanden behandles med kost og mosjon, blodsukkersenkende tabletter og eventuelt insulin i tillegg.


Type 2- diabetes er betydelig hyppigere enn type 1- diabetes i befolkningen, men type 1- diabetes er den vanligste formen for diabetes blant barn. Nyttige spørsmål når pasienten får diagnosen diabetes type eller 2. Kommunikasjon og pasientaktiverende intervensjoner ved diabetes type og 2.

Den hyppigste formen er diabetes type som utgjør over prosent av alle med diabetes. Denne formen øker stadig i antall, og den kan betegnes som en livsstilsykdom. I Norge idag har 250.


Man kan leve godt med diabetes men sykdommen kan være dødelig om den ikke behandles riktig. Flere enn antatt har diabetes type 3. Mange med diagnosen diabetes har egentlig diabetes 3. Leger overser ofte denne tredje varianten, viser forskning. Hvem får diabetes type 2? Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg