tirsdag 26. mai 2015

Frossen laks i ovn

Vi har oppskriften. Idens favorittfiskerett er bakt torsk i ovn. Kjapt, enkelt og minimalt med oppvask. Baker du frossen fisk i ovn blir den ferdig omtrent samtidig med grønnsakene. Tinte fiskestykker kan bli tørre og kjipe innen grønnsakene er klare, sier han.


Ulempen ved frossen fisk (og kjøtt) er at vannet (som finnes i kjøtt og fisk) ekspanderer ved frysing.

Det gjør av celleveggene skades og slipper ut væske når fisken og kjøttet tines. Men, skaden kan minimaliseres ved noen enkle grep: Slik får du mest ut av frossen fisk. Saftig laks i ovn servert med grønne grønnsaker og ris smaker godt i en travel hverdag. Kristine Moen Lippard 05.


Prøv denne oppskriften! Ovnsbakt laksefilet med kål og poteter er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag. Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat.


Jeg pleier å pakke laksefiletene enkeltvis i aluminiumsfolie og steke dem i stekeovnen.

Ofte fra frossen tilstan eventuelt halvtint. Pakkes de i folie blir de ikke tørre. Pleier å ha en bitteliten oljedråpe på folien for å unngå at det svir seg, men laks er i seg selv ofte så fett at det strengt tatt neppe er nødvendig. Bruker du porsjonsstykker av laks , bør de andre råvarene være kuttet i mindre biter.


Raske retter med laks : Se våre oppskrifter. Ferdig på minutter. På en temperatur på 1°C vil laksefiletbitene være klare etter ca.


Noen foretrekker ovnsbakt laks med en rå kjerne, andre ønsker den akkurat gjennomstekt. Sådan får du renere tallerkener og glas. Trenger tips til hva jeg kan lage! Her får du ny inspirasjon. Jeg elsker smaken av ovnsbakt laks.


Ok å tine i mikro, eller bør den ligge i kjøleskap natten over? Og fremgangsmåte i ovn ? Pakke inn i sølvfolie sammen med grønnsaker? For dere som ikke har tilgang til fersk fisk, er frossen fisk ett godt alternativ. Den frosne varianten er ofte bedre enn såkalt fersk fisk mange steder.


Og når man skal leve litt sunt og prøve å vende bort fra kjøttdeig middagen, kan en enkel rett med frossen fisk være ett godt alternativ.

Husk da å oppbevare laksepakkene kjølig i kjøleskapet fram til du skal ha. Scroll to category content. Dette er en enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i stekeovnen har du tid.


Laks og grønnsaker i ovn. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat.


Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på. Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Rodfrugter i ovn – En friskbagt og dampende laks fra ovnen passer rigtig godt med rodfrugter.


Jeg foretrækker helt almindelig bagte rodfrugter i ovn , som eventuelt kan kombineres med lidt kartofler, og ja det er jo også en rodfrugt, så det passer godt sammen. La oss ta laks som eksempel. Og hvor mye frossen filet? Legg laks i den ildfaste formen, og dryss over salt og pepper. Skjær tomat i skiver.


Fordel tomatskiver og spinattoppingen på laksen, og ha deretter over resten av osten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg