fredag 22. mai 2015

Lag eget tacokrydder

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Hei hå og god onsdag! Taco er en storfavoritt hos mange, inkludert meg sjølv i forskjellige varianter.


Det finnes sikkert like mange blandinger av tacokrydder som det finnes folk som lager det. Her er i allefall en blanding som vi kan gå gode for. Lag dobbel mengde og oppbevar tacokrydderet i boks eller i glass der hvor du oppbevarer krydder. Vi har ikke tenkt så mye på smaksforsterkerne i posen, men vi har diskutert saltinnholdet et par ganger – vi har et temmelig saltfattig kosthold så sist vi hadde tacokrydder holdt vi på å svime av pga saltet.


Sjekket forresten posematboksen i dag og det eneste vi har på pose er Blue Dragon sauser og tacokrydder. Lag heller din egen blanding! Ingredienser til – porsjoner : ss chilipulver ts chiliflak (knuste) ts tørket oregano ss spisskummen ss paprikapulver ts.


Lag eget tacokrydder

Lag ditt eget krydder så har du bedre kontroll på saltinnholdet. Dette er et utgangspunkt som du kan justere selv etter hva du liker. Og dermed inneholder det også mye unødvendige karbohydrater som jeg helst vil slippe. Lager du ditt eget tacokrydder er det garantert sunnere enn det du får på butikken.


Bortsett fra det synes jeg det er flott at du slår et slag for hjemmelaget. Har ikke kjøpt ferdig pakker på mange år. Så mye bedre og sunnere med hjemmelaget.


Lag eget tacokrydder

Hovedingrediensen i kjøpt tacokrydder er sukker. Hjemmelaget tacokrydder. Gjør fredagstacoen litt mer spennende (og noen ørsmå knepp sunnere). Det ferdige tacokrydderet som selges i butikk, inneholder i tillegg til smaksforsterker som regel en god del salt og sukker.


I tillegg kan det lages av økologiske ingredienser. Det er så enkelt å lage sitt eget tacokrydder. Det blir likevel langt billigere og mer smakfullt i lengden.


Når du lager ditt eget tacokrydder er det dessuten enklere å kontrollere saltinntaket. Denne oppskriften gir nok krydder til en omgang taco. Lag dobbel eller trippel porsjon hvis du ønsker å ha ekstra liggende til neste gang. Bloggeren Createbykris har laget et innlegg som tar for seg hvordan du enkelt lager ditt eget tacokrydder. Det fine med å lage sin egen krydderblanding er definitivt at du kan bestemme hvor mye salt du vil tilsette.


Posene du kjøper på butikken kan tross alt være rene saltbombene. Du reduserer mest salt i tacomiddagen om du lager ditt eget tacokrydder , eventuelt kan du også kun bruke halve krydderposen. Dropper du osten sparer du både salt og.


Du kan også kjøpe kjøttdeig uten salt. Jan Robin Ektvedts tacokrydder BEST I TEST: Lag tacokrydderet selv. Ferdig kjøpte pakker med tacokrydder inneholder rundt karbohydrater! Jeg har også alltid bare kjøpt vanlig tacokrydder i butikken.


Enkelt og greit, ikke sant? Det tar deg kanskje ikke minutt engang å lage ditt eget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg