fredag 15. mai 2015

Enkel bolleoppskrift

Her finner du oppskriften på saftige boller som smelter på tungen. Slik baker du boller! Fyll dem gjerne med sjokolade, rosiner eller vaniljekrem.


En enklere , smakfull og mer familievennlig norsk fiskerett skal du lete lenge etter. Kombinasjonen av hvit fisk, varm hvit saus og sprø strøkavring får selv den mest innbitte fiskemotstander til å prøvesmake. Server gjerne klassikeren hjemmelaget fiskegrateng med revne gulrøtter, kokt potet og litt smeltet smør.


Vi vil ikke bruke dine opplysninger til annet enn dette. I går var det den store bolledagen, jeg bakte boller og lot meg som vanlig overraske over hvor enkelt det er å bake GODE boller. Denne hvetebaksten er så sinnsyk god. Store, luftige og litt seige boller som smaker fantastisk godt.


Jeg må bare si at det er kanskje de beste bollene jeg har spist, hehe. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her.


Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Som tidligere nevnt er det enkelt og greit å lage mange forskjellige slags boller av samme grunndeig. Man begynner med de helt grunnleggende ingrediensene og deler deigen i flere deler før man tilsetter det som er spesielt for hver enkelt bolle – og vips så kan man by på boller for enhver smak. Ja, dette er en forholdsvis løs deig, men det er ikke meningen at den skal være så løs at det blir bare kliss. Det går en magisk grense ett eller annet sted hvor deigen får akkurat nok mel til at resultatet blir perfekt luftig, men deigen fremdeles er god å jobbe med.


Jeg skal skrive det inn i oppskriften. Ja disse bollene ble kjempegod og fine attpåtil, enkle å bake ut og hevet lett som en plett. Jeg brukte tørrgjær i det våte (men da er det viktig å ha korrekt temp). Ellers så er min erfaring at det er bedre å lage deigen litt for våt i utganspuktet, og heller legge til mel, slik at man ikke metter deigen.


Oppskrifter og middagstips til enhver anledning. Disse bollene er så utrolig enkle å lage, og smaker like godt hver gang. De blir luftige og saftige, og jeg kan ikke tenke meg en eneste grunn til å bytte ut oppskriften din.


Enkel bolleoppskrift

Det er lite som slår lukten av av nybakte boller! Her får du luftige og saftige boller som kan spises som de er, eller så kan deigen brukes til annen søt gjærbakst som kanelboller og skolebrød. Bruk gjerne en enkel bolleoppskrift til å starte med! Brent barn skyr ilden.


Skal barna trives på kjøkkenet, må de være trygge. Det betyr ikke at du må holde dem langt unna stekeovn og kokeplater, men at de må lære å være forsiktige med varme. Får de med seg gode rutiner allerede nå, blir de enda tryggere på kjøkkenet senere. Jeg har laget disse bollene fleire ganger og har alltid fått superbra deig. Er du misfornøyd med bollebaksten og synes bollen blir kompakte og kjedelig?


Enkel bolleoppskrift

Prøv vår oppskrift med både gjær og litt bakepulver i deigen som gir luftige og fristende boller. Disse fantastiske bollene blir lette og luftige som ingen andre! Både ingrediensene og fremgangsmåten er litt annerledes enn ved vanlig gjærdeig, blant annet ved at deigen lages med melis i stedet for sukker, og ved at væsken skal gis et oppkok før den avkjøles til lunken og blandes med gjæren.


Det fine med denne gjærdeigen er at den ikke må heves før man triller ut bollene, men til. Innlegg om god og enkel bolleoppskrift skrevet av hildepilde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg