torsdag 28. mai 2015

Hovne bryst

Begynn i brystets ytre avgrensning, og gå innover på brystet i sirkler slik at du til slutt ender opp på brystvorten. Til slutt klemmer du lett på området omkring brystvorten, og ser om det kommer noe ut av den. Gjennomfør undersøkelse av høyre bryst på samme måte, med puten under høyre skulder og høyre hånd bak hodet.


En bryst infeksjon, oftest forårsaket av tette talgkjertler eller amming, resulterer nesten alltid i ømme og hovne bryster. Mens ømhet og hevelse kan være de første tegn på en infeksjon, er en feber sannsynlighet for å utvikle kort tid.

For å hindre spredning av smitte, er det lurt å ha en alvorlig infeksjon adressert av en lege. Brystene kan svelle i en rekke grunner, slik som en reaksjon på medisiner eller som et resultat av sykdommer og tilstander, slik som kreft. Mesteparten av tiden, men hovne bryster er et biprodukt av den normale svingninger av hormoner i forbindelse med menstruasjonssyklusen.


Som kroppen forbereder seg på den forestående baby, melkekanalene utvide og etter hvert fylles opp med melk. Som de hovne , vokser brystene dine ømme, spesielt rundt brystvorten. Disse endringene er ingen grunn til alarm og kan kreve litt å bli vant til. Kul i brystet er ikke det eneste symptomet på brystkreft.


Rundt én av seks kvinner som blir diagnostisert med brystkreft, går til legen med andre symptomer enn kul i brystet , viser ny britisk studie.

Disse kvinnene venter lenger med å oppsøke lege. Størrelsen og konturen på brystet endrer seg. Noen kvinner har bryster som ser ulike ut, og som har gjort det i mange år. Merker du derimot at det ene brystet begynner å se annerledes ut enn det andre, og at dette har skjedd i voksen alder, kan det være et tegn på brystkreft.


Reager hvis det ene brystet plutselig begynner å skifte form. Ofte er det ingen åpenbar årsak, og det går over uten behandling. Det er svært vanlig å ha vondt i brystene, men hvis smertene går utover livskvaliteten din, bør du besøke lege. I et ungt bryst kjennes et fibroadenom som en rund eller lappet, fast, avgrenset, bevegelig knute. Hos eldre er et fibroadenom mindre bevegelig fordi det er mer festet til omliggende vev, og knuten kan være vanskelig å skjelne fra kreft ved bare å kjenne på den.


Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Hovne lymfeknuter i kombinasjon med andre symptomer og tegn, særlig hos barn, er en vanlig grunn til å søke lege. Vanligvis sveller lymfeknuter ut og blir betente på grunn av en infeksjon forårsaket av virus eller bakterier.


Brystkreft hos menn forekommer, men er veldig sjeldent. Typisk er en kul i brystet som er hard og uøm. De sprer seg videre til lymfeknuter under armhulen.


Da det er veldig vanlig med hovne lymfeknuter, ville jeg absolutt ikke tatt sorgene på forskudd og tenkt kreftsykdom.

Hovne bryster er den klassiske avslørende gi-bort at østrogen dominans er oppstått, ifølge Hormonesolutions. Brystvev er ganske følsomme for hormonelle endringer. Hvis du tar p-piller eller hormonsubstitusjonsbehandling (HRT), vil dette sannsynligvis føre til at brystene dine til å hovne opp og være sensitive. Mange kvinner sammenligne hovne bryster de utvikler som følge av å bruke en østrogen patch til hevelse som oppstår under svangerskapet. Selv sjelden det er viktig å innse at noen av østrogen patch bivirkninger kan være alvorlige og livstruende.


Fikk sjokk i gårkveld da jeg plutselig kjente en stooor kul på det ene brystet til babyen. Legesekretæren sa på tlf i dag at det var vanlig, men fikk time for undersø. Dette kan være søkk i huden på brystet , en brystvorte som trekker seg innover eller peker i en annen retning enn vanlig, appelsinhu eller endring i størrelse og form. Følg også med på om det kommer noe væsking fra brystvorten, særlig om det er blod i væsken eller om det bare kommer fra et bryst. Ifølge Mills, har russiske kvinner blitt kjent for å sette kålblader på sine såre bryster etter at de brytes brystet i varme bomull og går i dvale.


Dette reduserer angivelig bryst smerter og ømhet. Dersom smertene ikke går over av seg selv, finnes det behandlinger som kan hjelpe. En følbar lymfeknute betyr som regel IKKE at man har en farlig sykdom.


Noen er naturlig store, mens andre vokser og blir betente på grunn av infeksjon et sted i kroppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg