onsdag 13. mai 2015

Gravid forkjølelse

Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Feber i svangerskapet har som regel de samme årsakene som feber oppstått uten at man er gravid , og er som oftest ikke farlig.


En vanlig årsak til feber er virusinfeksjoner og forkjølelse , og er ikke farlig. Noen virusinfeksjoner kan ha ugunstige innvirkninger på graviditeten, sier Anne Ragnhild Kjus Skomedal, gynekolog ved Medicus i Oslo. Jeg er gravid i ca. Begynner nå på den tredje uken med forkjølelse.


Har vært så tett i nese, hals og ører at jeg ikke fikk sove på nesten fire dager. Fikk mer eller mindre panikk av å ikke ha følelsen av å puste. Overnattet på sykehus en natt, slik at jeg kunne få sove med hjelp av sovemedisin. Det er vanlig å sove litt dårligere når du er gravid. Det kan skyldes både kroppslige forandringer og mange tanker om fødselen og det nye barnet som skal komme.


I siste del av svangerskapet er det flere småplager som kan gi dårligere søvn. Livmoren blir tyngre og kan presse på blodårer som er viktig for blodtilførselen til barnet. Hvis du litt etter litt begynner å kjenne deg bedre, så er det bare å la forkjølelsen gå sin gang, drikke rikelig, ta det nogenlunde med ro og holde deg passe varm, hverken steike deg i solen eller ta kalde sjøbad. Forkjølelse er en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus.


Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør. Tilstanden er karakterisert ved sår hals, slapphet og lavgradig feber i starten. Det kommer selvfølgelig an på hva årsaken til feberen er.


Men hvis du har litt feber i forbindelse med forkjølelse eller halsvondt, er ikke det farlig for babyen. Babyen tåler helt fint at mamma er litt småsyk. Det er ofte bare for din egen del at sykdommen er et problem.


Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Derfor anbefaler Folkehelseinstituttet gravide i 2. Symptomer på forkjølelse. Et annet symptom på forkjølelse kan være øreverk, eller dotter i ørene.


Gravid forkjølelse

Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet, diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa. Hva er årsaken til influensasykdom? Influensa er en årlig tilbakevendende infeksjonssykdom som skyldes influensavirus. To ulike typer influensa, A og B, forårsaker årlige utbrudd eller epidemier av varierende styrke hos mennesker.


På denne siden finner du vanlige stilte spørsmål om graviditet som vi har fått inn til våre farmasøyter i Spør Apotek 1. Still gjerne et nytt spørsmål til oss i skjemaet på siden dersom du ikke finner svaret du er ute etter. Plagene kan være like, men det er noen forskjeller på de to sykdommene. Hvitløkens helsefremmende virkning har vært kjent lenge.


Gravid forkjølelse

Nylig gransket en gruppe forskere studier som har vært gjort om hvitløk og forkjølelse. Den tyder på at hvitløk har en beskyttende effekt mot forkjølelse. Annen forskning viser at inntak av hvitløk under svangerskapet kan redusere risikoen for svangerskapsforgiftning.


Noen studier viser at hvitløk kan bidra til økt fødselsvekt. En forkjølelse som ikke bryter helt ut vil nok også forsvinne raskere. Det er det som gjør at du kan føle deg småsyk én dag, men bedre allerede dagen etter. Jo mer solid en forkjølelse er, jo lengre vil den vare, sier allmennlege og sjefsvarlege på Lommelegen. Brynjulf Barexstein til KK.


Gravid forkjølelse

I tillegg til symptomene nevnt over kan man få tett og rennende nese ved forkjølelse. Vi blir aldri helt immune mot forkjølelse fordi forkjølelsesvirusene endrer seg ofte. Heldigvis finnes det gode råd og produkter som kan hjelpe mot plagene. Når du nå går gravid igjen, er du sikkert forberedt på at alt kan skje.


Har du vært eller er spisefortyrret kan det være en stor utfordring å bli gravid. Mange gravide kvinner lider av forkjølelse , tett nese, pusteproblemer og søvnproblemer gjennom hele graviditeten, men vil ikke bruke vanlig slimhinneavsvellende nesespray. PHYSIOMER (Baby, Normal Jet, Strong Jet) består av naturlig sjøvann og lindrer effektivt, men skånsomt symptomer som tett, rennende og kløende nese. LES OGSÅ: Terminkalkulator - slik regner legen ut din fødselstermin Andre, mindre vanlige tegn på tidlig graviditet inkluderer.


Store mengder av hormoner i kroppen tidlig i svangerskapet kan gjøre en uvanlig emosjonell og gjøre at man gråter lettere enn vanlig. Gravid uke for uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg