onsdag 6. mai 2015

Kiropraktor kolikk

Men kolikk er ikke alltid luft i magen, noen ganger kan det være stivheter eller motoriske plager, som da muligens kan bli bedre med kiropraktor. Nervesystemet kan også være svært delaktig siden barnet er veldig sårbar for over- eller understimulering. Låsninger i rygg eller nakke kan påvirke nervesystemet og forårsaker smerte og stivhet hos barnet og være en del av årsaksen til kolikk. Behandling, kiropraktor.


Kiropraktikk har blitt brukt mot kolikk i en årrekke med gode. Vi vil også gi råd og veiledning, og eventuelt gi øvelser som skal gjennomføres hjemme.

Min kiropraktor gjør en detaljert samtale med foreldrene og en dyptgående undersøkelse av barnet før eventuell behandling. Prinsippet er som ved voksenbehandling å normalisere bevegelse i leddet og dermed optimalisere nervestrømningene. Studien Efficacy of chiropractic manual therapy on infant colic: a pragmatic single-blin randomized controlled trial undersøkte 1ellers friske spedbarn med kolikk , og randomiserte dem til tre ulike grupper. Gruppe fikk kiropraktisk behandling og foreldrene visste dette. Kiropraktoren vil undersøke babyens nakke og rygg, finne ut om behandling i muskel- og skjelettsystemet hos kiropraktor kan hjelpe barnet og da forklare hva som blir behandlet og hvorfor.


Les også: Dette er kolikk. Hvert år behandles omtrent 17. Den største andel barn som behandles hos kiropraktor , er spedbarn, og kolikk er som nevnt den hyppigiste årsaken.


Og ifølge de danske forskerne blir mange spedbarn henvist til en kiropraktor fra helsevesenet.

Barnet rammes av utrøstelige og gjennomtrengende gråteanfall. Småbarnsforeldres opplevelse av situasjonen er vanligvis hjerteskjærende da de fleste forsøk på lindring er forgjeves. Heldigvis er det ofte hjelp å få.


Mange kolikkbarn responderer godt til behandling hos kiropraktor. Hva skrikingen skyldes er det ingenting diagnosen sier noe om. Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-måneders alder.


Hvis det ikke hjelper å kutte matsorter som kan gi luftplager, anbefaler jeg foreldre å få babyen sjekket hos kiropraktor eller osteopat. Kolikk -diagnosen betyr unormalt mye skriking. Låsning i nakke og rygg kan gi kolikk , spesielt om barnet ble født ved hjelp av vakuum eller fødselen var lang, sier Aanderaa.


Det er også viktig å se på mors kosthold. Når foreldre tar med små barn til kiropraktor for behandling av kolikk , kan det være fordi de selv har opplevd at det nytter. Rundt prosent av alle barn får kolikk.


En kiropraktor er godkjent av statens helsetilsyn til å praktisere kiropraktikk. Kiropraktoren har status som primærkontakt med selvstendig behandleransvar på lik linje med leger, tannleger og psykologer. Men aller helst ville vi jo sett mødrene allerede før babyen ble født, slik at vi kunne rette opp mor. Da kunne kanskje skjevheter hos barnet vært unngått. Vi mener faktisk at alle gravide burde hatt et obligatorisk besøk hos kiropraktor , slik at problemer kunne blitt oppdaget tidlig.


Dere som har vært hos kiropraktor med barna deres mot kolikk. Alle våre behandlere har ulik kompetanse og spesialområder.

Dette gjør at vi kan tilby et godt tverrfaglig samarbeid for å oppnå best mulig resultat for deg som pasient. Vi har kort ventetid og timer både på dag og kveldstid. Samme dag publiserte kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen en kronikk på NRK Ytring der hun forsvarer kiropraktorens rolle i behandlingen av kolikk.


Forfatterne av kronikken du nå leser, opplever at kiropraktorer utnytter posisjonen som autorisert helsepersonell og anbefaler behandling for flere tilstander der forskningen ikke gir synlig evidens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg