fredag 8. mai 2015

Øreverk symptomer

De vanligste symptomene er feber og smerter i øret som forverrer seg om natten (skyldes økt trykk i mellomøret). De fleste har opplevd øreverk på et eller annet tidspunkt, og det er spesielt vanlig hos barn. I denne artikkelen kan du lese om flere mulige årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege. Les videre for å lære mer om ulike årsaker, og om når du bør ta kontakt med lege.


Forverring om natten eller når barnet legger seg.

Barnet blir urolig og tar seg til øret, urolig barn som tar seg til øret. Noe redusert allmenntilstan feber, forbigående nedsatt hørsel. Hva kan øreverk være symptom på? Smerter sammen med feber og redusert allmenntilstand dreier seg ofte om mellomørebetennelse.


Betennelsen skyldes væske i mellomøret som gir økt trykk og dermed presser på trommehinnen. Smerter og kløe i øret kan skyldes betennelse i huden i øregangen. Alle kan få en ørebetennelse, men barn er spesielt utsatte.

De fleste blir bedre etter et par dager, men noen trenger antibiotika. Paracetamol kan brukes for å lindre smertene. Både tannervebetennelse og tannrotbetennelse kan utvikles med eller uten symptomer.


Du opplever tannervebetennelse som tannpine, som kan være forbigående eller konstant, noen ganger kan smertene fremprovoseres og andre ganger oppstå plutselig og uprovosert. Symptomer på forkjølelse. Andre tegn på ørebetennelse hos barn er nedsatt hørsel. De yngste kan gråte mer enn vanlig og være vanskelig å roe ned.


Det kan være flere grunner til at man får øreverk. Ytre øregangsbetennelser gir typisk dottfornemmelse og smerter ved manipulasjon av øregang eller selve øret, og sees hyppig hos de. Ved øresmerter som varer i mer enn to dager bør man kontakte lege for undersøkelse. Hvis allmenntilstanden blir dårlig og man mistenker alvorligere sykdom bør man alltid søke legehjelp. Diagnostisering og behandling ved Aleris.


Og dette særlig for barn og spedbarn. Barn under ett år, ørebarn og de barna som har hatt alvorlige komplikasjoner til øreverk tidligere må derimot behandles fra første dag. Dette styrker immunsystemet.


Sår hals og svelgsmerter.

Et annet symptom på forkjølelse kan være øreverk , eller dotter i ørene. Temperaturstigning. Eventuelt hodepine og varierende grad av påvirket allmenntilstand. Av og til er øreverk et dominerende symptom.


Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen. Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende. Halsbetennelser som skyldes andre bakterier eller virus gir sjelden kraftige symptomer og i slike tilfeller vil kroppens eget immunforsvar som regel bekjempe infeksjonen.


Sørg for at du holder deg god og varm, sørg for å få i deg nok drikke og eventuelt bruk midler for å lindre de verste plagene (se neste del).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg