tirsdag 26. mai 2015

Oppskrift sveler uten kulturmelk

Oppskrift sveler uten kulturmelk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte.


Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord. Nystekte lapper, eller moffeloffer, er alltid populært.


Server lappene med syltetøy eller rørte bær. Kjempegodt til helgefrokosten eller som dessert. Tradisjonell og god oppskrift på sveler. Men den aller, aller mest berømte oppskriften av dem alle er antakelig MRF-svela! Bland egg og sukker i en bolle og visp veldig godt.


Smelt smør og bland inn. Ingen fergetur uten svele! Men hvorfor er det sånn, egentlig? Og hvordan får man svelene så gode og saftige?


Oppskrift sveler uten kulturmelk

Men sveler lages alltid med surmelk, fordi de er tradisjonelt et resteprodukt. Men denne gangen må jeg helt ærlig si meg en smule skuffet over smaken. Ikke missforstå, det var en god oppskrift , og kanskje var det meg selv som gjorde feil.


Jeg droppet hornsaltet ettersom jeg ikke hadde det i skuffen. Lapper med grovt mel er en god erstatning for brød til frokost, lunsj eller kveldsmat. Se flere deilige lapper og pannekaker her. Det er størrelsen det kommer an på. Lapper eller sveler kan kalles luftige pannekaker.


Oppskriften med kefir og natron er fra Lise Finckenhagen. Jeg lager lapper med både kefir og hjortetakksalt! Test Guro sin oppskrift du. Har ikke laget det på. Hvordan få luftige sveler ? Uten et hevemiddel blir ikke svelene luftige.


Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Denne oppskriften gir ca sveler. Ferjeselskapet Fjordlaget en konkurranse om hvem som hadde de beste svelene. Anne Aarskog fra Hordaland vant, og her er hennes oppskrift på sveler.


Og vil du gjør barna ekstra ivrige, kan du drysse hakket sjokolade på lappene mens de steker, og servere dem som varme sjokoladelapper! Spis med sukker, brunost, syltetøy eller rømme. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.


Sveler og ferjer hører sammen. Rør inn kulturmelken og sikt inn de tørre ingrediensene. Røren skal være tykk. Det går fint an å lage lapper uten melk.


Oppskrift sveler uten kulturmelk

I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Soft Flora spesial, som er helt fri for både melk og melkeproteiner. I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere. Disse lappene lager farmor ofte når vi kommer på besøk.


Farmor lager verdens beste lapper. De er store, luftige og smaker fantastisk godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg