onsdag 18. mars 2015

Hvor lenge kan baby sitte i bilstol

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Check out For The Baby. Det er påbudt å sikre de aller minste bakovervendt når de sitter i bilstol. Hvor lenge er avhengig av setet du har.


Vi anbefaler bakovervendt så lenge som mulig, til minst år.

Vi tenker å ta en tur i sommer hvor kjøringen vil være på timer en vei. Tenker vi deler opp kjøringen på dager, så vi har en overnatting etter timer. Vil være der vi skal i 3-dager, så samme opplegget hjem igjen. Spørsmål om babyer og sitting er gjengangere både hos helsesøstre og fysioterapeuter. Når kan de begynne, og hvor lenge kan barnet sitte før ryggen tar skade av det?


For det lille barnet er det beste at det får ligge mest mulig på gulvet, eller på et annet flatt underlag, helt fra det er liten baby. Det finnes ingen dokumentasjon eller grunn til å tro at det er skadelig for barnet å sitte i bilstol. Så lenge de får strekt på seg og byttet stilling ute av bilstolen med jevne mellomrom går det helt fint, og det er heller ingen grunn til å vekke en sovende baby i bilstolen for å ta dem ut.

Lurer på hvor lenge av gangen babyer kan sitte i bilstol. Har hørt alt fra minutter til minutter, til ubestemt tid så lenge babyen sover og har det bra. Det er altså ikke på grunn av at det kan være skadelig for ryggen at spedbarn ikke skal sitte for lenge i bilsete, men fordi de minste ikke selv klarer å strekke seg ut eller rette seg opp, slik større barn og voksne gjør når de sitter lenge i bil. Jeg lurer på hvor lenge en baby på mnd kan sitte i bilstol av gangen, vet jo at det er maks en time på nyfødte, men de kan vel sitte lengre når de er eldre? Skal kjøre til Danmark og lurer på hvor lang tid vi kan ende opp med å bruke.


Lett å trille, kan snu sitteretning. Tar lite plass i bilen. God plass, ekstra god plass om man kjøper den som kan bli Søskenvogn. Blir man lei av farge på vogn eller a. Babyer tåler fint lange turer i bilstol så lenge det ikke er hver dag.


Et spørsmål vi ofte får, er hvor ofte man bør stoppe og la babyen få en pause fra å sitte i baby -bilstolen. Nyfødte barn bør ikke sitte i mer enn rundt en time i en baby - bilstol , eldre babyer ikke mer enn cirka ½-timer for at man skal unngå at de sitter i den samme stillingen for lenge – siden musklene deres ikke er fullt. I seks måneders alder er ikke ryggen sterk nok for å sitte lenge.


S lenge du flger instruksene som flger med nr du kjper. Sikkerhet: Hvor og hvordan br barnet sitte ? Babystolen kan erstattes med en barnestol hvis barnet er over ni kilo og kan sitte alene.

Bruk bakovervendt barnesete s lenge som mulig. La derfor barnet sitte i en bakovervendt bilstol s lenge som mulig. Et bilsete har begrenset levetid. Likevel blir kvaliteten stadig bedre, noe som gjør at Trygg Trafikk, på bakgrunn av svenske forskeres anbefalinger, forlenger levetiden.


Spedbarn bør ikke sitte i bilstolen for lenge av gangen, men nye stoler er forbedret i forhold til eldre, ved at det er et spedbarnsinnlegg som brukes i stolen de første levemånedene som tilpasser bilstolen til den lille kroppens ergonomi. På en lengre biltur, er det viktig at barnet får gode pauser og kan strekke på seg med jevne mellomrom. Nåværende anbefaling er ikke å vende barnet fremover før års alder og helst vente til barnet er år gammelt. Egentlig kan og bør barn sitte bakovervendt så lenge de får plass i en bakovervendt bilstol og ikke overskrider maksvekten, da det er fem ganger sikrere å sitte bakover enn fremover, selv for en femåring. Ved å bruke en beltestol med høy rygg i stedet for kun et sete, forsikrer du deg om at barnet ditt har en fullgod sidekollisjonsbeskyttelse frem til den dagen barnet kan sitte i bil uten en bilstol.


Barn og babyer bør sitte i bakovervendt bilstol til de er fire år, men bare halvparten gjør det. Se video som viser hvor alvorlig det kan være om barnet eller babyen sitter feil vei og bilen frontkolliderer. Det er en sikker bilstol for baby som er enkel å montere og bruke, men oppnår likevel ikke toppscore når det gjelder risiko for feilbruk. Trekket kan tas av stolen uten at du må fjerne selen.


Den finnes også i en versjon som kan festes med isofix-base, men denne får ikke full pott på sikkerheten ved sidekollisjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg