onsdag 18. mars 2015

Gravid i uke 34

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kanskje føles kroppen din periodevis tung nå.


Noen føler seg ukomfortable med denne ”rare” og uvante kroppen.

Andre er fortrolige med den, og viser magen stolt frem med trange klær og kjærlige klapp – de riktig strutter. Når du er gravid i uke veier barnet over kilo! De fleste barn som føses etter uke klarer pustingen bra og trener ikke ligge i kuvøse.


Alt om hva som skjer når du er gravid i uke 34. Noen jordmødre anbefaler gravide å smøre seg med olje i underlivet, altså området mellom endetarmen og skjeden, én til to ganger om dagen fra uke 34. Tanken er at dette skal gjøre slimhinnene mer elastiske og dermed virke forebyggende på rifter under fødselen.


Bruk en e-vitaminrik olje, for eksempel jordnøttolje eller olivenolje.

Fosteret er nå uker gammelt. Det er rundt centimeter langt og veier cirka kilo. Den lille legger nå på seg rundt 2gram i uken, og immunforsvaret forbereder seg på livet utenfor livmoren. Vekten på babyene kan være ganske forskjellige nå, og det vil igrunnen fortsette å øke frem til fødselen.


Uke er helt på grensen til om en stopper fødselen. Ved uker er det helt greit å føde også på små fødeavdelinger i distriktene. Er du i uke , kan det hende at en forsøker å stoppe fødselen – slik at kvinnen kan rekke å komme seg til en større fødeavdeling for å føde.


Nedfallet Hvis barnet er en gutt, faller testiklene hans ned i pungen nå. Hvis barnets pung ser stor ut rett etter fødselen, er det ikke noe farlig. Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Det har blitt sterkere, og nå kan du kjenne bevegelsene enda tydeligere enn før.


Huden er lett pigmentert. Pupillene er nå godt utviklet og kan utvide seg og oppfatte lys, slik at barnet merker forskjell på natt og dag. Enkelte mener til og med at barnets øyne kan fokusere.

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Barnet kjenner igjen stemmen til deg og. Og denne uken skjer hormonforandringer til det bedre. Magen blir stadig større og det er vanlig at du føler deg andpusten, selv ved små anstrengelser.


Gravid uke til 35. Etter hvert begynner kroppen å forberede seg til fødsel ved at det kommer flere og tydeligere kynnere. I morgen er det kun en uke til jeg er høygravid! Og denne gangen har svangerskapet gått så fort at en gravid -photoshoot er det siste jeg har tenkt på.


Kan det få navlesnoren rundt halsen? Og hvorfor er magen skjev? Lite foster i uke , men hvorfor går målingene opp og ned? Les alt om hva som skjer i svangerskapsuke 33. Jeg har kommet litt ut i uke nå, og jobber fremdeles 1. Nå er det sommer på jobb, så jeg kan ta det veldig rolig der, begynner ikke tidlig, og trenger ikke å ha fulle dager.


Men likevel er jeg så utrolig trøtt for tiden, at jeg ikke klarer å holdemeg våken nesten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg