mandag 9. mars 2015

Gallestein kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Den lagrer fordøyelsesvæske (galle) som hjelper kroppen til å bryte ned maten. Noen ganger blir gallesaften for tykk, og det utkrystalliseres gallestein.


I denne artikkelen forteller vi deg om hvilke mattyper som bekjemper gallestein som du bør inkludere i ditt daglige kosthold. Vært fint om dere fikk med dere dette på en enklere måte, dette er jo helt forferdelig tungt å lese, og i tillegg gir det ingen nøyaktige svar, for sånn som med alkohol, virker ut fra det dere skriver att med lite alkohol så skal det gå bra, med andre or en kan nyte ett glass rødvin eller litt øl en gang i mellom bare ikke hver dag, ikke har dere forslag til bra og dårlig mat heller. Hos prosent medfører dette ingen problemer, men for de resterende kan det føre til gallesteinsanfall og komplikasjoner som betennelse i galleblæra.

Gallestein dannes i galleblæra. Opprinnelig innledning: En bekjent av meg fikk etter store smerter og en nylig ultralydundersøkelse påvist gallestein. Smertene er som kjent intense, og det må på et tidspunkt bestemmes om galleblæren skal opereres ut for å lindre eventuelle tilbakevendende symptomer. Hei, etter å ha født et barn for et halvt år siden har jeg fått påvist gallestein.


Jeg har hatt fire gallesteinsanfall, hvorav ett så kraftig at jeg måtte på legevakten. Vi har fått innsendt et tips mot gallestein. Det sies at hvitløk og kaffe skal få bukt med problemet.


Hvitløken har gjennom århundrer vært brukt som medisin. Sannsynligheten for å få gallestein øker etter fylte år.

Kvinner får oftere gallestein enn menn. Sjansen for å få gallestein øker med fedme, graviditet, raskt vekttap (slankediett) eller når en spiser mye fet mat. Jeg har nettopp fått behandling for gallestein og galleblærebetennelse, og har i den forbindelse blitt oppfordret til å spise mat med mindre fettinnhold. Bare en liten andel av disse har symptomgivende sykdom.


De fleste stenene er så små at de skylles ut av galleveiene uten å gi plager. Gurkemeie (Curcuma longa). Urten inneholder curcumin, som forbedrer oppløseligheten av gallen, noe som betyr at det ikke så lett utfelles stein og krystaller i gallegangen. Bile bidrar til å fordøye fett og andre stoffer fra maten vi spiser. De fleste gallesteiner dannes i galleblæren, fordi den fungerer som en slags bakevj.


Ubehandlet kan gallestein føre til infeksjon i gallegangen, bukspyttkjertelen eller leveren. Det kan ofte ta tid å diagnostisere gallestein , på grunn av symptomene på denne tilstanden. Hva er den beste dietten for gallestein ? Vitenskapelige bevis viser, og de fleste leger er enige om at ingen spesiell diett eller mat finnes som vil oppløse gallestein.


GALLESTEIN : Får du smerter i øvre del av magen etter å ha spist et fettrikt måltid kan det skyldes gallestein. Det er imidlertid som regel ikke farlig. Du trenger: styrke-øvelser. Fett-brenning kosthold. Størrelsen kan variere fra pittesmå til størrelse med hønseegg og det kan ofte finnes flere enn en.


Steinene kan gi intense smerter og en sjelden gang forårsake infeksjon i galleblæren.

Artikkelen inneholder lenke til Calunas kostplaner. Ved gallestein blir vi rådet til å spise mindre fett. Kva er gallesteinsjukdom? Den vanligste metoden når man skal fjerne galleblæra er kikkhullskirurgi, også kalt laparoskopisk kirurgi. Kirurgen opererer da via en tynn slange med et kamera på tuppen gjennom noen små kutt i magen.


Personer med gallestein problemer må velge mat og drikke som skal hindre ytterligere forverring. Vedta en nøye utformet diett som unngår bestemte matvarer kan hindre dannelsen av gallestein og kan redusere symptomene for andre typer galleblæren sykdommer, også de som krever kirurgi. Kaffe mot gallestein. Her er en god nyhet til menn med dårlig samvittighet for kaffedrikkingen sin.


Nå kan du forsvare denne med at du bekjemper faren for gallestein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg