tirsdag 17. mars 2015

Gravid uke 9 mage

Tema: Hele kroppen påvirkes av graviditeten og gravid i jobb. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten.


Hormonene løper løpsk, og det kan du merke på ting som skjer i kroppen. Vær ekstra nøye med tannpussen, ettersom det er lettere å få hull og betennelser i tannkjøttet.

Ingen i verden blir gravid første dag i siste mens, men ca to uker før forventet mens pga eggløsningens tidspunkt (luteal fasen er forskjellig fra person til person men dager før mens er gjennomsnittet). I uke 6-begynte kvalmen, og en bivirkning er at jeg er blitt løs i magen og dermed forsvant den stinne følelsen. Magestørrelsen er som før graviditeten om morgenen (etter dobesøket, sorry detaljer ), men kan være ganske stor om kvelden. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Har også fått spm sist jeg var gravid.


Første gang: Var gravid og mistet i uke 12.

Andre gang: Ble gravid mnd etter (fulgått) Var da i bryllup i uke og hadde stor mage ! Spiller det egentlig noen rolle IMDi har rett til betalt fri elker ikke? Mannen har vært i jobben over lang tid. Selvfølgelig er nanbrn hjemme ned ungene slik at du går komnet ordentlig igang på ny jobb! Du ser fortsatt ikke gravid ut, men du føler deg utvilsomt gravid.


Morgenkvalme og andre fysiske symptomer foreligger ofte i full monn, og humøret kan svinge kraftig. Hormonproduksjonen i svangerskapet, østrogen. Morkaken produserer i likhet med corpus luteum både østrogener og progesteron. Gjør plass for melk Brystene dine er nå antageligvis mye fyldigere, tyngre og litt ømmere. Brystene dine vil vokse enda litt mer under graviditeten, men de vil bli mindre sensitive, som oftest i slutten av den fjerde måneden.


Drøyt halvparten av alle gravide kvinner får i uke vondt i ryggen. Mange kjenner også halsbrann, bekkenløsning og hemoroider. Når du er gravid i uke er det på tide å finne ut hvordan du vil føde.


Gravid uke : Egg og sædceller dannes hos babyen Fosteret er nå 2. Ryggraden som har vært som en liten hale krymper og blir borte. Fostret utvikler nå ansiktet mer og mer og barnet blir menneskeligere for hver uke som går.

Hvis ikke, er det på tide nå. Den skal skje senest i uke 12. Dette fordi du trenger henvisning fra jordmor eller lege, og fosterdiagnostikken skal tas fra uke til avhengig av metode. Har du en KMI på over er det nok å legge på seg 5- kg i svangerskapet. Husk å spise sunn og næringsrik mat selv om matlysten ikke er på topp.


Du behøver ikke å spise for to, energibehovet ditt er rundt 2-3kcal ekstra per dag. Vær forsiktig med sukker, og ikke spis for mye fastfood. Se bilder av foster i ulike uker og få svar på de vanligste spørsmålene om din graviditet. Magen vokser, men jeg spiser mindre enn noen gang, pga kvalme :S Ikke er det mulig å holde inn magen, og det funker ikke å gjemme den. Magen ble stor dagen etter jeg tok test syntes jeg.


Tenkte det var psykisk men fikk allerede spørsmål i uke 6. Er små kvalm hver dag,hoven i fingrene på morgenen. Jeg har bestillt tidlig ul i slutten av uke ni. Referanser: Helsenorge. Propedeutisk pediatri Per H.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg