mandag 2. mars 2015

Fibromialgi

Sliter du med ubehag i dine ledd? Populære Collagen Vital tar Norge med storm. Hva er fibromyalgi ? Prøv Reverse Therapy.


De fleste som får diagnosen merker en stadig forverring av tilstanden, og opplever at det er blitt tungt å leve med. Her finner du tillitsvalgte og likepersoner som har erfaring med å leve med fibromyalgi.

Du kan få mulighet til å delta på kurs, treninger, sosiale arrangement og noen å snakke med når du har behov for det. Kunnskap og fellesskap som gir styrke og økt livskvalitet. Trøtthet og søvnproblemer er en direkte følge av dette. Energinivået er lavt, og hverdagslige gjøremål kan føles utmattende.


En forklaring på smertene kan være at hjernen er aktivert slik at smerter oppleves sterkere i forhold til det som er normalt. Andre diagnoser utelukker altså ikke fibromyalgi. Fibromyalgi kan likevel opptre samtidig med en rekke andre lidelser.


Tilstanden er klart vanligst blant kvinner.

Læs om årsager, symptomer og behandling. Hvem får fibromyalgi ? Ifølge Norsk Helseinformatikk lider omkring av befolkningen av fibromyalgi , hvorav kvinner utgjør langt de fleste (cirka ). Mange opplever også tretthet, søvnforstyrrelser, hodepine og stemningsforstyrrelser som depresjon og angst. Sykdomsårsaken er ukjent, men smertene blir verre av generelle spenninger og stress. Ofte betegnes fibromyalgi som et smertesyndrom, det vil si en samling symptomer og tegn som utgjør diagnosen. Bevisstheten rundt den kroniske diagnosen fibromyalgi er økende.


Det er fordi de med fibromyalgi har nedsatt smerteterskel. Friske personer kan også ha vonde tenderpunkter men de er som regel langt færre og mindre smertefulle. Typisk for sykdommen er kroniske muskelsmerter i minst tre av kroppens fire kvadranter, og med varighet på mer enn tre måneder.


Les mer hos Apotek 1. Man vet at endringer i måten hjernen oppfatter og håndterer smerte på spiller en rolle ved fibromyalgi. The defining symptoms of fibromyalgia are chronic widespread pain, fatigue, sleep disturbance, and heightened pain in response to tactile pressure (). Other symptoms may include tingling of the skin (paresthesias), prolonged muscle spasms, weakness in the limbs, nerve pain, muscle twitching, palpitations, and functional bowel disturbances. Pasientene sliter med utbredte, vedvarende smerter av varierende intensitet og lokalisasjon, intens tretthet samt en rekke andre uspesifikke symptomer ( 2) (tab 1).


Forskerne bak en ny studie håper at funnene deres kan bidra til en enkel og rask diagnose. Diagnosen slår ikke ut på prøver.

Syndromet fibromyalgi er fortsatt relativ ukjent for mange leger. Dersom man ikke har betennelse vil derfor ikke denne medisinen virke. Nå er det dessverre ikke alltid like enkelt ettersom mange med fibromyalgi også sliter med betennelser i tillegg. Du har smerter og unormal ømhet i begge sider av kroppen, og både over og under beltestedet. Smertene er ikke begrenset til leddene som ved gikt, men er spredte og ikke typiske, dvs.


Jeg har lest om fibromyalgi. Leste en artikkel ang dette, og det som stod der kunne vært skrevet om meg. Legen min har nevnt den en gang.


Själva ordet fibromyalgi betyder värk i muskler och bindväv. Sjukdomen har varit känd länge men det var först på 80‐talet som den accepterades som en diagnos. Jente på med fibromyalgi ! Skriver om alt som faller meg inn, gjerne litt sterke meninger og kjemper for at kronisk syke skal få en bedre hverdag:) Jeg tar ikke ansvar for det forskningen viser, er kun opptatt av å oversette og at mennesker skal få en bedre forståelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg