onsdag 25. mars 2015

Psykiske lidelser barn

Psykiske lidelser barn

Forekomst av psykiske lidelser hos barn og unge. Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) Øst og Sør har utviklet en elektronisk håndbok for oppsummert forskning om effekt av tiltak ved psykiske lidelser hos barn og unge (buphandboka.no). Håndboken inneholder et oppdatert kunnskapsgrunnlag og kan være et nyttig verktøy for tjenestene. Henvisning og start – psykiske lidelser , pakkeforløp barn og unge Grunnlag for henvisning Barn og unge henvises til psykisk helsevern når ett eller flere tegn på alvorlig psykisk lidelse foreligger. Depresjon hos barn og unge.


Vanlige symptomer er nedstemthet, irritabilitet, økt søvnbehov og manglende interesse for aktiviteter som barnet eller tenåringen vanligvis liker. Psykiske lidelser blant barn og unge. Hos cirka halvparten av dem, av barn og unge, er symptomene så mange eller alvorlige at de kan sies å ha en psykisk lidelse. Barn av foreldre med bipolar lidelse har overhyppighet av psykiske lidelser , oftest ADH depresjon, bipolare lidelser og angst. Disse synes å ha god effekt av stemningsstabiliserende medikamenter.


Dersom foreldrene har god effekt av litium, er barna mindre syke og har bedre prognose. Barn og unge utsatt for komplekse traumer, passer ofte ikke inn i én diagnostisk kategori og har ofte symptomer på flere forskjellige psykiske lidelser. Traumebevissthet gir helse Traumer kan med fordel være tema i helsepsykologisk virksomhet, ikke bare når pasienten kommer til samtale med bestilling om traumebehandling. Hva koster psykiske lidelser det norske samfunnet?


Psykiske lidelser barn

Det er større bevissthet og oppmerksomhet om psykisk helse blant barn og unge nå enn tidligere. Større åpenhet kan føre til at flere forteller om psykiske plager og oppsøker hjelp. Dødsfall, vold eller en vanskelig arbeidssituasjon kan være årsaker til psykiske lidelser og plager. Pakkeforløp for psykiske lidelser, barn og unge, skal bidra til at du får helhetlig hjelp uten at du må vente unødig. I pakkeforløpet legges det til rette for at du skal få være med å bestemme i avgjørelser om din behandling, og for at behandlingen skal vurderes underveis.


I denne artikkelen kan du lære om hva som skiller de ulike psykiske lidelsene fra hverandre. En egen opptrappingsplan for barn og unges psykiske helse skal snu denne utviklingen og bidra til at unge mestrer eget liv. For de fleste er symptomer på psykiske lidelser forbigående, men for noen blir de varige. Mange unge sliter psykisk i perioder. Med økende individualisering og et sterkere press om å lykkes i skolen har flere vært bekymret for ungdoms psykiske helse.


Psykiske lidelser barn

Om psykiske problemer øker blant unge, gir forskningen ingen entydige svar på. Eksempler er alvorlig sykdom, vedvarende smerter, gledeløse og konfliktfylte parforhol slit og problemer i forbindelse med ansvaret for små barn , en skilsmisse, et utilfredsstillende studie- eller arbeidsmiljø, langvarig arbeidsløshet eller økonomiske problemer. Allerede som sjuåringer har en tredjedel av barna med en psykisk syk forelder så alvorlige tegn på psykiske problemer at de enten oppfyller eller har oppfylt kriteriene for en barnepsykiatrisk diagnose eller er helt på grensa til å gjøre det. Forebygging av depressive lidelser hos barn og unge – på tvers av arenaer Relativ risiko for depresjon blant barn og unge ser ut til å kunne halveres gjennom ulike typer forebyggende tiltak, skriver Arne Holte. Forebygging av depressive plager hos barn og unge – på tvers av arenaer Vil vi ha mest mulig psykisk helse igjen for innsatsen, bør vi styrke den psykiske helsen og forebygge vanlige psykiske plager og lidelser hos barn og unge, skriver Arne Holte.


Opplysningsfilm for psykiske lidelser blant barn og unge i Norge. Boken gir en oppdatert kunnskapsbasis til forskere og helsearbeidere på temaet psykiske lidelser og hva dette innebærer, samt en veiviser for behandling. De fleste vet at psykiske lidelser diagnostiseres ved hjelp av diagnosemanualer, men de færreste er klar over hvor komplekst det kan være å forstå hva en psykisk lidelse faktisk er.


Psykiske lidelser barn

Hvordan kan vi forstå hva som er normalt og hva som. Ved hjelp av forskning, bred klinisk erfaring og en rekke praksisnære eksempler gir forfatteren svar på disse og flere spørsmål om alvorlige psykiske lidelser hos barn og unge. Behandlingen er avlastning og støtte fra familien, ev. Andre affektive lidelser : Alvorlig depressiv episode med psykotiske symptomer. Andre psykiske lidelser med sekundær.


Bipolar lidelse med depresjon. Barna er mer stresset, urolige og slitne enn før. Det viktigste for oss er å unngå at barn får psykiske problemer.


Da må vi være til stede for barna , sier assisterende styrer Gunn Melby Refsnes. Har vi små barn det er vanskelig å få kontakt me som sutrer, gråter og ikke finner roen blir vi bekymret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg