tirsdag 24. mars 2015

Smerter i armen og skulder

Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Det kompliserte samspillet mellom nakke- skulder - arm gjør at smerter her er utbredt. De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner.


Det er rett og slett vanskelig å finne kilden til smertene. Vond og øm nakke har ofte sin. Har i lang tid (nærmere to år) hatt smerter i skuldre og armer.

Kom vel ganske snikende, og har nå altså blitt kronisk. Da må jeg lirke de ned igjen. Betennelse i skulder Når man snakker om en betennelse er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstrukturer. En bakteriell infeksjon i skulder regionen er meget alvorlig og man har ofte feber og redusert allmenntilstand som trenger rask medisinsk behandling. Av og til oppstår det betennelse i slike slimposer (bursitt) i skulderen.


Slimposene hovner opp, fylles med væske, og man får smerter. Ofte kan smertene være så ille at man ikke. Press og tunghetsfølelse i armen er også en vanlig beskrivelse.


Mange opplever å våkne om natten av at armen har sovnet og det kan ofte ta lang tid å få armen i gang igjen om morgenen.

Man skal heller ikke glemme at utstrålende smerter i arm , kan være tegn på underliggende sykdom. Det hender også at triggerpunkter i muskler rundt skulderen kan skape smerter i armen. Derfor vil man i tillegg til å undersøke selve armen alltid undersøke nakken for å se om det foreligger feil i nakke og skulder som kan være årsak til utstrålende smerter. I noen tilfeller oppstår det også nummenhet. Det å ha vondt i armene og nærliggende strukturer ( skulder , albue eller håndledd) kan være særdeles plagsomt.


Vondt i armene kan forårsakes av flere forskjellige faktorer, men noen av de vanligste er overbelastning, traume (ulykke eller fall), nerveirritasjon, muskulære feilbelastninger og mekanisk dysfunksjon. Når leddet blir strammere og stivere vil enkle bevegelser, som det å heve armen , bli vanskelig. Betydelige smerter i hvile og om natta.


Vanskelig for å ligge på den vonde skulderen. Fagfolk mener at betegnelsen senebetennelse er misvisende, og bruker gjerne tendinopati og tendinose om disse tilstandene. Hovedsymptomer er smerter i skulderen som forverres ved bestemte bevegelser, noe som avhenger av hvilken sene som er betent. Hos noen opptrer smertene etter uvant arbeid eller. Smertene gir redusert funksjon i skulderen.


Det kan også være forårsaket av utstrålende nervesmerter fra en leddlåsning i nakken og en sjelden gang fra et nakkeprolaps. Våre fysioterapeuter ved OK klinikken på Majorstuen i Oslo kan hjelpe deg med å finne årsaken til din plage og gi deg rett behandling. Viktig er det at både håndled albueled skulderled muskler og ikke minst nakken blir undersøkt grundig for å lokalisere smertekilden.


Alle armbevegelser er avhengige av en go normal rytmisk bevegelse mellom skulderbla rygg, krageben og skulder. Smerter i armen kan komme av flere årsaker.

Dersom skuldermekanikken ikke fungerer, vil dette gi feilbelastninger i nakke, rygg, skuldre og armer. Fellesnevnere for de vanligste skulderlidelsene er akutt skade eller feilbelastning over tid. Utstrålende smerte i armen Vi ser et økende problem med denne type plager og har veldig god erfaring med å behandle disse plagene. For eksempel etter f all på skulderen eller at du tar deg for med armen. Andre får plager i muskulatur og sener på grunn av overbelastning i arbeid eller fritidsaktiviteter.


Statiske arbeidsstillinger kan bidra til smerter i skuldre , enten du er håndverker som arbeider mye med armene over hodet eller kontoransatt som sitter mye stille ved. Det føles som om alle senene er for korte. Håndleddene, fingrene og oppå underarmene er alltid stive.


Skulder , smerter i skulderen, overbelastning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg