mandag 23. mars 2015

Pass til barn ventetid

Fullmakten må ikke være eldre enn måneder. Passfoto til barn under år, bildet må være tatt nylig. Timebestilling, endre eller avbestille time, fornye passet, priser, pass til barn og ungdom, fullmakt, nødpass, mistet pass , opplysninger i passet og åpningstider. Nå råder flere distrikter innbyggerne til å bestille tid før høysesong for passbestilling starter.


For det er ikke bare i Ski at ventelistene kan bli lange.

Drop-in ikke mulig. Pass til barn har kort gyldighet, og må derfor fornyes ofte. Her er reglene - og noen gode tips på veien. Husk å ta med det gamle passet ditt og fødselsattest for barn som søker pass for første gang.


Har du utgått pass må du også ta med gyldig legitimasjon. Dersom du ikke møter til avtalt time, må du booke ny time! Vi tar kun imot norske bankkort og kontanter.

Tidligere pass skal innleveres når det søkes om nytt pass. Penger eller kort (ikke kredittkort) til betaling av passgebyr. Alle som skal søke om pass må møte personlig. KUN bankkort med Bank Axept, Visa eller norske kroner kan benyttes. Kredittkort (Mastercar Diners, American Express) kan ikke benyttes til betaling.


Du må bestille time for å få utstedt ordinært pass. Vi gjør oppmerksom på at gamle pass skal leveres inn ved bestilling av nytt pass. Passet koster 4kroner for personer over år, og 2kroner for barn under år. Du kan betale kontant eller med bankkort (ikke kredittkort) på politistasjonen. Skal du ta med din nyfødte på tur?


Dette gjelder nemlig også spedbarn. Begge foreldre må samtykke i at barnet skal få pass , og minst én med foreldreansvar må møte opp. Du finner skjema for fullmakt (samtykke) på politiets nettside. Fra mai til september er det høysesong på bestilling av pass og du må regne med ventetid - både når du skal bestille pass og. Prisen er den samme som et vanlig pass.


Kr 4for personer over år, og kr 2for barn under år.

Ved spørsmål om utstedelse av nødpass til barn , Les mer om pass til barn og ungdom under år. Viktige detaljer Er det sannsynlig at du rekker å motta et ordinært pass før du reiser, vil du ikke trenge et nødpass. En ventetid regnes som oppdatert (gyldig) i uker fra rapporteringstidspunktet. Andel oppdaterte (gyldige) ventetider beregnes ut fra automatiserte uttrekk fra Helsetjenestekatalogen som er administrasjonsløsningen til Velg behandlingssted.


Guide til ventetid for søknader om statsborgerskap Tilbake til forrige side ( Ventetid ) Tilbake til forrige side ( Ventetid ) For å kunne gi deg et svar på hvor lenge du må vente for å få svar på søknaden din om statsborgerskap, ber vi deg svare på to spørsmål. Justisdepartementet har for lenge siden bestemt at antall passkontor i Norge skal halveres til kun 77. På Østlandet stengte følgende lensmannskontor og politistasjoner med virkning fra 28.


Det er passkontorer som legges ned. Alle gjester må medbringe gyldig pass. Pass er eneste gyldig ID-dokument for nordmenn som reiser til , fra eller i Tyskland.


Reiser du mellom Norge og Tyskland må du derfor ha med deg pass. Barn skal ikke ha åpen munn, ikke smile, de skal sitte rolig og se rett i kamera. Det sier seg selv at det kan være vanskelig å få til med barn , spesielt pass til små barn. Ta med egne bilder til barn under år.


Har du barn som skal være med på reisen, må du også være obs på at gyldigheten på deres pass er langt kortere enn for voksne. Barn i alderen 0-år kan ha sine pass i to år, mens gyldigheten er tre år for aldersgruppen 5-år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg