mandag 9. mars 2015

Svangerskap uke 11

Svangerskap uke 11

Fra uker og dager til uker og dager av svangerskapet. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Følg graviditeten uke for uke. Snart mulig å høre. Magen fra uke til uke.


Sannsynligvis føler du deg ikke noe særlig bedre ennå. Mange er kvalme, trette, oppblåste og mer. Trøsten er at kvalmen pleier å gi seg om et par uker. Kanskje har du foreløpig gått lite opp i vekt, men snart kommer vektøkningen sakte men sikkert hos de fleste. Beina utvikles litt tregere men mot slutten av uken er de inndelt i lår, kne, legg, ankel og fotsåle.


Undersøkelsen gjøres vaginalt og tar minutter. Fosteret er nå uker gammelt. De fleste organsystemer er dannet, og det skjer ikke lenger store nydannelser i fosteret. Hjernen har stort sett samme struktur som den vil ha ved fødselen, og de ytre kjønnsorganene vil være klart synlige. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning amming sex og mye mer altformamma.


Svangerskap uke 11

Hvis ikke, er det på tide nå. Den skal skje senest i uke 12. Dette fordi du trenger henvisning fra jordmor eller lege, og fosterdiagnostikken skal tas fra uke til avhengig av metode. Gravid uke til 12. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Nå som nesten alt er på plass, begynner en periode med rask vekst i uke 11. Barnets lengde fra topp til tå dobles i løpet av de neste tre ukene. Frem til uke av svangerskapet øker barnets vekt ganger. Barnet kan åpne munnen, og tungen er fullt utviklet. Mot slutten av denne uken er hodet og kroppen nesten like lange.


Leveren tar opp mye av plassen i bukhulen. Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig svangerskap. LES MER: Terminkalkulator: Slik beregner lege og jordmor terminen din. Les om din graviditet, uke for uke.


Når du er gravid i uke dannes barnets tenner og håret begynner å gro på hodet. I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Uke begynner mandag 9. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Men fra uker og til. Nå begynner man å kalle den lille spiren et foster.


Svangerskap uke 11

Livmoren din er på størrelse med en liten grapefrukt. Nå er de fleste organer anlagt. For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroller.


Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg