mandag 30. mars 2015

Svangerskapsdiabetes engelsk

Klikk her for mer informasjon om behandling av svangerskapsdiabetes. For deg som har hatt svangerskapsdiabetes foreslås det at HbA1c måles måneder etter fødsel og deretter årlig og før ev. Ved påvist svangerskapsdiabetes , har du betydelig økt risiko for utvikling av diabetes type senere i livet.


Hva er svangerskapsdiabetes ? Når du er gravid har du behov for mer insulin. Svangerskapsdiabetes oppstår hvis kroppen ikke klarer å produsere nok insulin og blodsukkeret blir for høyt. Postpartum oppfølging av kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes. Algoritme: Blodsukkersenkende legemidler ( engelsk ) PDF.


Nytt liv – Ny giv for mor og barn Solstrand 27. Barn født av mødre med svangerskapsdiabetes kan få svært lavt blodsukker kort. Det er sprikende anbefalinger fra norsk og engelsk fagmiljø når det gjelder svangerskapsdiabetes. Sosial- og helsedirektoratet gav derfor Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten i oppdrag å lage en kunnskapsoppsummering på feltet.


Svangerskapsdiabetes engelsk

Kvinner fra Asia, Midtøsten og Afrika har økt risiko for utvikling av svangerskapsdiabetes. Førstegangsfødende over år eller gravide med risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes , vil få tilbud om en sukkerbelastningstest i uke 24. Er du over år eller fyller år før du skal føde, har du rett til utvidet fosterdiagnostikk. Helsedirektoratet har ansvaret for Nasjonal retningslinje for svangerskapsdiabetes i Norge. Område for helsetjenester i Folkehelseinstituttet har i forbindelse med en mulig ny oppdatering av retningslinjen fått i oppdrag å utføre en kartlegging av empirisk forskning om effekten av og erfaringen med oppfølgings- og kommunikasjonstiltak til gravide med svangerskapsdiabetes.


Kvinner med svangerskapsdiabetes har sju ganger høyere risiko for å utvikle diabetes2. Barn av mødre med svangerskapsdiabetes har økt sannsynlighet for å få diabetes senere i livet. I STORK Groruddalen ble 8kvinner undersøkt for svangerskapsdiabetes. Data vedrørende omfanget av svangerskapsdiabetes både globalt og i Norge er beheftet med metodologisk usikkerhet knyttet til diagnostisering og innsamling av data.


Hos hvite kvinner er forekomsten –. De fleste studier oppgir at risikoen for svangerskapsdiabetes hos sørasiatiske kvinner er – ganger høyere. Would you like to switch to the US edition instead? Dette nettstedet bruker cookies. I en retrospektiv studie av kvinner med svangerskapsdiabetes fant man at () utviklet diabetes også ved det neste svanger-skapet (23).


Testen består vanligvis av en blodprøve der fastende blodsukker blir målt, deretter får du drikke en sukkerløsning (som lages av helsepersonell) og så blir det tatt enda en blodprøver der blodsukkeret blir målt. Eksempler på bruk av forebygger i setninger. Vi fant eksempler på bruk av ordet forebygger i setninger på bokmål. Glukosebelastning er en laboratorieundersøkelse som sier noe om kroppens evne til å nyttiggjøre seg av glukose. Retningslinjer for svanger-skapsdiabetes ble grundig omtalt i forrige utgave av Helsesekretæren.


Der kan du lese mer om kriterier som ligger til grunn for eventuell glukosebelastning av den gravide. Kvinneklinikken dekker alle typer behandling av gynekologiske tilstander samt fødsler. Vi har en rekke regions- og landsoppgaver, og har ansvar for tilbudet til befolkningen i vårt nærområde. Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) er et medisinsk oppslagsverk for leger og annet helsepersonell.


NEL oppdateres fortløpende og kvalitetssikres av nærmere 2fagpersoner fra primærhelsetjenesten, sykehusene og universitetene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg