fredag 13. mars 2015

Amming og mat

Lurer du på hva og hvor mye du bør spise og drikke når du ammer? Les mer om de viktige næringsstoffene og hva som er et riktig kosthold her. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Men du kan fint spise disse matvarene når du ammer. Husk at mat ikke trenger å være så komplisert, og at helt vanlig mat ofte er bra nok.


Amming og mat

Følg myndighetenes kostrå og drikk mye vann. Væskebehovet ditt er økt, og mange kjenner seg tørste når de ammer. Ellers er det lurt å tenke på situasjonen du er i, og for eksempel lage mat du kan spise med en hånd hvis babyen ligger lenge til. Amming og tannhelse.


Det er ikke bevist at amming fører til hull i tennene, men morsmelk inneholder melkesukker, og når barnet har fått tenner, er det lurt å være nøye med tannpuss. Om nettene reduseres spyttproduksjonen som beskytter tennene. Derfor bør dere unngå å amme ofte eller gi melk på flaske om natten etter ettårsalder. Når du ammer, har du behov for å spise litt mer mat for å tilføre de næringsstoffene som skilles ut i morsmelken.


For eksempel vil to skiver brød med pålegg og to glass skummet melk ekstra hver dag gi nok energi til. Vi gir gratis informasjon, veiledning og støtte ved spørsmål omkring amming og morsmelk. Mat og måltider for spedbarn. PDF ( MB) ↓ Vis flere. Brosjyrer, plakater og.


Hvis du har sterke smerter i brystet og dårlig allmenntilstand. For å sikre at barnet får nok mat , bør du legge det ofte til brystet. De dråpene du har, er det viktig at barnet får.


Ved hyppig amming vil barnets behov for næring bli. Les mer om hva du som ammende bør spise og hvilke næringsstoffer som er viktig for deg. Kroppen trenger nemlig mer energi og vitaminer for å produsere næringsrik melk. Hvis du er tvillingmamma og er motivert for å amme og har støtte og hjelp fra omgivelsene dine trenger det ikke å være mer arbeidskrevende enn å gi flaske. Når begge bryst tømmes samtidig medvirker det til å øke melkemengden.


Noen ammer begge barn samtidig. Mat som gir babyen vondt i magen? Har du også hørt at ammende mødre bør unngå kål, løk og erter fordi babyen kan få luftsmerter? I utgangspunktet kan du spise dette med god samvittighet.


Amming og mat

Er amming bra for barnet? Trenger barnet annen mat enn brystmelk den første tiden når man ammer barnet? Slutte å amme - hvordan slutter man å amme? Hva inneholder brystmelk?


Koffein finnes i en rekke drikkevarer og mat. Hvor lenge skal man amme? Blant annet finner vi det i te, cola og sjokolade, men den fremste kilden er kaffe.


Amming og mat

Gjennomsnittlig inntak av koffein hos en kaffedrikker er 3-4mg koffein per dag. Det er fristende å fokusere på å mate babyen heller enn deg selv, men du må passe på at du ikke bare fyller på med kjeks og søtsaker. Det er forståelig, men det er ikke bra for kroppen din. Sats på raske, næringsrike måltider som eggerøre med spinat, eller woket kylling med brun ris.


I tillegg til at morsmelken er den beste maten for ditt nyfødte barn, gir amming også deg som mor en rekke fordeler, både av praktisk karakte, helsemessig og økonomisk. Dersom du ammer barnet vil du alltid ha fersk mat fri for uønskede bakterier klar til barnet ditt, både dag og natt. Flere eksperter mener nå at spedbarn bør begynne å få fast føde tidligere enn ved seks måneders alder, som helsemyndighetene anbefaler.


Barnelegene Ingrid Torsvik og Anne-Lise Bjørke-Monsen ved Haukeland universitetssykehus i Bergen er blant forskerne som mener seks måneder med bare morsmelk er for lenge. På disse sidene kan du finne mer informasjon om fordelene med amming , du kan lese om ulike ammeteknikker og få tips og råd til den ammende mor. Friske fullbårne barn trenger normalt ikke tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg