mandag 30. mars 2015

Den femte barnesykdom gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Hva er den femte barnesykdom ?

Erythema infectiosum er en virussykdom med utslett, forårsaket av et parvovirus B19. Sykdommen opptrer ofte som små epidemier, særlig vinter og vår. Den forekommer hyppigst hos barn i aldersgruppen 5-år, men den kan ses hos personer i alle aldre. Tilstanden er svært vanlig.


Farlig for gravide. Barn skal i løpet av sine første leveår smittes av en rekke sykdommer, deriblant den femte barnesykdom. Gjennomgått infeksjon gir livsvarig immunitet.


Viruset skyldes et Parvovirus og smitter via dråper som oppstår i luften ved hosting og nysing, sier fastlege Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten.

Den femte barnesykdommen heter på det medisinske fagspråket erythema infectiosum, og er en vanlig barnesykdom som gir utslett. Hvis en gravid blir smittet tidlig i graviditeten, er det opptil risiko for at hun aborterer. Hvis kvinnen gjennomfører graviditeten, er det ingen risiko for at barnet får misdannelser. Hvordan behandles den femte barnesykdom ? Dersom en gravid kvinne kommer i kontakt med parvovirus Bpå arbeidsplassen, bør hun ta en blodprøve for å se om hun hatt sykdommen.


Om hun ikke er immun bør hun be legen om sykmelding, slik at hun ikke utsettes for smitte. Det finnes ingen behandling for denne sykdommen. Normalt varer sykdommen i 5-dager og forekommer stort sett hos små barn.


Vi bryr oss om ditt personvern. KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vanligst er det i alderen måneder til år.


Virussykdommen er et slags herpesvirus, men helt ufarlig, sier fastlege, Kari Løvendahl Mogstad ved Munkholmen legesenter og gründer i firmaet Lykkelig som Liten. Vær oppmerksom hvis du er gravid og ikke har hatt denne sykdommen. Om du smittes og får infeksjon kan smitte overføres til barnet i magen og gi alvorlige komplikasjoner.


Det er de store førskolebarna, de som har fylt fem, som oftest får den femte barnesykdom. Noen ganger rammer den også voksne.

Men det er ikke uvanlig at også større barn, ofte opp til år, får denne sykdommen. Jeg er gravid i uke nå og jobber i barnehage. Der brøt det ut barnesykdom når jeg var i uke ca 20. Legekontoret sa jeg skulle gå og komme og ta blodprøve. Jeg tok da en blodprøve som visste at jeg ikke hadde antistoffer mot barnesykdom.


Hørtes mer ut som fjerde barnesykdom. Gravide som smittes har en risiko på ca. J Her hadde jenten vår barnesykdom for noen uker siden. Forkjølelse og lett feber, etterfulgt av utslett i ansiktet (veldig typisk med eplekinnene beskrevet før).


Har noen her erfaring med barnesykdom og graviditet? Femte barnesykdom gravid. Jeg har ei jente på som for et par uker siden hadde noe utslett på overkroppen, samt feber til og fra i et par-tre dager. Utslettet bleknet og forsvant sånn etterhvert og var helt borte i løpet av en uke.


Var sånn flatt utslett, ikke byller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg