torsdag 26. mars 2015

Baby oppblåst mage

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Tarmfloraen står for størsteparten, rundt , av årsaken til fordøyelsesplager, deriblant oppblåst mage. Luftplager trenger ikke å være så vanskelig å få bukt med.


Som regel krever det bare litt mer bevissthet rundt hvordan, og hva du spiser. Mange gravide føler seg oppblåste og plages av treg mage. Hormonene østrogen og progesteron gjør den glatte muskulaturen i hele kroppen din slappere. Dette skjer også i fordøyelseskanalen.


Derfor kan maten av og til passere langsommere gjennom systemet, og du føler deg oppblåst. Men etter hvert som dagen skrider fram, blir bukseknappen trangere og om kvelden venter du bare på at noen kommer og gratulerer deg med familieforøkelsen, selv om du ikke har baby i magen. Du har oppblåst mage - og du er langtfra unik. En fjerdedel av oss plages av oppblåst mage i perioder, og langt flere menn enn kvinner klager over.


Oppblåst mage kan forårsake smerter. Det rykker i magen, tarmene blåser seg opp, og du eser på den ubehagelige måten. Problemer med mage , tarm og fordøyelse er utbredt blant kvinner, særlig etter passerte år. Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser.


Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det. Spesialist i indremedisin og gastroenterolog Peter Coll ved Volvat Medisinske Senter i Bergen forteller at det er rundt prosent av menn og prosent av kvinner i Norge som sliter med irritabel tarm.


Plages du mye med oppblåst mage ? Her er råd som kan bidra til at du slipper lettere unna. Det er normalt å slippe en fis ti til ganger om dagen. Siden jeg ble gravid har jeg vært oppblåst , men all fjertingen ga seg for noen uker siden Men selvom oppblåstheten igrunn har lagt seg, så har jeg tydelig mage. Les mer om oppblåst mage. Ikke kjempe stor, men hele magen ser gravid ut, og er delvis hard.


Det er flere årsaker til hard mage. Aldri mer oppblåst mage ! En baby kan for eksempel få forstoppelse ved overgangen fra morsmelk til morsmelkerstatning. Da må du regne med at avføringen blir fastere i noen dager, inntil barnets tarmer har vent seg til forandringen.


Her i gården plages jeg også med oppblåst mage , her går det mest i joggebukse å samboers t-shorter:P vist jeg drar på besøk så tvinger jeg på meg en dongeribukse for en liten stun men den ryker fort når jeg er kommen inn døren hjemme ijænn:P spesielt på ettermiddagen og kvelden føler jeg meg veeeeldig tung og oppblåst. Og takk og pris for det, for nå er mageproblemene mine borte! Har du i tillegg en sensitiv mage kan man få ekstra mye ubehag etter å ha spist for mye. Du kan dermed oppleve høylytt rumling fra magen, å måtte prompe og bli oppblåst. For å unngå overspising er det lurt å stoppe å spise når du føler deg rundt mett.


Har ikke problemer med løs eller treg mage , men promper en del. Så øker det på utover dagen. Jeg trener dager i uka. Synes det er sjelden jeg ikke har oppblåst mage , og synes det er vanskelig å se sammenheng med spesielle matvarer.


Har problemer med oppblåst mage sånn innimellom , noen ganger så tåler tarmen ikke protein rik mat , da blir jeg veldig oppblåst. Man kan nesten se det tydelig. Går på nesten glutenfritt kosthold så langt det lar seg gjøre , baker eget brød.


Har hatt oppblåst mage så lenge jeg kan huske men det kommer å går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg