torsdag 12. mars 2015

Gonore behandling

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie.

Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Rask vellykket behandling gir god prognose, men ubehandlet kan gonoré gi alvorlige komplikasjoner. Ubehandlet gonoré hos kvin ner.


Når dette skjer, kalles det akutt bekkeninfeksjon, bekkenbetennelse eller egglederbetennelse. I Norge er standardbehandlingen ved ukomplisert urogenital gonore nå ceftriakson 5mg i. Hva kan du selv gjøre?

Du begrenser risikoen for å få gonoré hvis du bruker kondom når du har sex med en partner du ikke ved om er smittet. Undersøkelse og behandling av gonoré er gratis i Norge. Gonoré påvises ved å ta penselprøve fra urinrør, livmorhals, endetarm, halsen eller øyet. I dag brukes også analysemetode som tester for arvestoff eller DNA fra gonorébakterien. Fordi gonoré og klamydia ofte forekommer sammen, tas det en klamydiaprøve av deg sammen med.


Behandling Samme behandling som ved mikroskopisk påvist gonoré. Smitteoppsporing Utføres av sykepleier. En ytterligere grunn til bekymring er at andelen av gonorebakteriene som er motstandsdyktige (resistente) mot vanlige antibiotika øker. Det er nå i noen land også registrert flere tilfeller av gonore som er resistent mot alle antibiotika, og som med andre ord ikke kan helbredes med medisiner. Det betyr at legebesøk og medikamentell behandling er gratis.


Det gjelder også for partner(e). Lege og pasient plikter å samarbeide slik at kontakter og smittekilder blir undersøkt og behandlet. Gonoré er klassifisert som en allmennfarlig smittsom sykdom, og undersøkelse, behandling og kontroller er gratis. Ved positivt prøvesvar skal anonymisert melding sendes til MSIS på skjema som sendes ut fra laboratoriet sammen med prøvesvaret. Legen har plikt til å gjennomføre smitteoppsporing.


Kontroll etter behandling. Dersom kontrollprøven er positiv, skal det tas en ny kontroll etter ytterligere uker, og pasienten regnes ikke som kurert før kontrollprøven er negativ.

Han er medlem av den europeiske redaksjonskomiteen i The International Union against Sexually Transmitted Infections (IUSTI) og har bidratt i utarbeidingen av de omtalte retningslinjene for behandling av gonoré. Forfatter har fylt ut ICMJE-skjemaet og oppgir følgende interessekonflikt: Han har mottatt foredragshonorar fra Abbott Norge. Antibiotika som vanligvis brukes mot gonoré i Norge, er Ceftriakson 5mg som injeksjon i setemuskel som engangsdose sammen med Azitromycin 1. Gonoré behandles med antibiotika, som er bakteriedrepende. Dersom gonoré har spredd seg i kroppen, må du ta antibiotika i minst én uke. Får man væske fra kjønnsorganet i øyet kan infeksjonen sette seg der.


Blir småbarn smittet i løpet av fødselen kan de få infeksjon i øyet, og i verste fall kan det første til at de blir blinde. Merk også at om du har fått gonoré, så er det også en sjanse for at du har fått klamydia. Vår behandling fjerner både gonoré og klamydia. Hvis du er egnet til behandling , vil et resept skrives ut i ditt navn, og behandlingen vil bli sendt direkte til deg fra et registrert apotek. Det er også viktig at eventuelle partnere kontaktes ved påvist smitte, slik at disse også kan testes for gonoré.


Gonoré er definert som en allmennfarlig sykdom, med rett til gratis rådgivning, undersøkelse og behandling. Alle tilfeller av gonoré meldes anonymt til Nasjonalt Folkehelseinstitutt. Gonoré er en bakterie som kan overføres ved sex, og blant menn som har sex med menn oftest ved analsex eller oralsex uten kondom. Hvordan får man gonoré?


Gravide med gonoré kan smitte barnet ved fødselen. Gonoré smitter hovedsakelig ved seksuell kontakt. Barn som smittes på denne måten kan få en kraftig øyebetennelse.


Bakterien utvikler raskt motstandskraft (resistens) mot ulike antibiotika.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg