fredag 6. mars 2015

Virus på lungene

Ulike virus finner reseptorer som de kommer overens me og kan bruke som døråpner til cellen. Når influensaviruset har kommet inn, kan det bruke maskineriet i cellen til å lage tusenvis av kopier av seg selv, som igjen bryter ut og infiserer nabocellene. Da er infeksjon under oppseiling, og vi ender under dyna med influensa. Lungebetennelse (pneumoni) forårsakes av en infeksjon i lungene med bakterier eller virus.


De vanligste symptomene er feber, hoste og tung pust. Man kan også bli trett, få dårlig matlyst og ha problemer med å få i seg nok væske.

Det dannes små slimplugger som tetter til disse trange luftveiene og medfører at enkelte deler av lungevevet ikke får luft. Det oppstår pusteproblemer som kan minne om astma. Så snart du er sterk nok, bør du stå opp av sengen og bevege deg litt rundt for å trene opp lungene. Dette kan også bidra til at du får reise raskere hjem.


Lungene kan trenes ved at du puster dypt eller blåser gjennom et rør ned i en flaske med vann. Noen virus kan også forårsake relativt ufarlige sykdommer som vorter og forkjølelse. Lungevevet vil si lungeblærene (alveolene), der den livsviktige transporten av oksygen fra luft til blod foregår. Når lungevevet blir betent, kan det bli tyngre å puste.


Fakta om Lungesykdommer: Lungesykdommer omfatter sykdommer i lungevevet, nedre luftveier og blodårene til lungene.

Den hyppigste årsaken til sykdommer i lunger og nedre luftveier er infeksjoner forårsaket av virus og bakterier, som bronkitt eller lungebetennelse. Seg p en svakere mte til reseptorene i lungene , enn i vre luftveier. Brysthinnebetennelse, pleuritt - Norsk Helseinformatikk Lungene er omsluttet av en tynn bindevevshinne som p latin heter pleura. Respiratorisk syncytialt virus (RS- virus ) og andre virustyper forårsaker epidemier av luftveisinfeksjoner hver vinter.


Nesten alle barn har gjennomgått infeksjon med RS- virus før fylte år. Visse typer sopp og protozoer kan i sjeldne tilfeller forårsake lungebetennelse. Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og utstyr. Vår automatiserte metode for desinfeksjon reduserer beviselig risiko for smitte.


Bronkiene er fortsettelsen av luftrøret og danner mange forgreninger videre nedover i lungene. Influensavirus og RS- virus er de som hyppigst forårsaker akutt bronkitt. Akutt bronkitt skyldes som regel virus i disse bronkiene. I enkelte tilfeller kan bakterier være årsaken. Når kroppen forsvarer seg mot virus , blir slimhinnen i luftveiene betente og slimproduksjonen øker.


Barn under fire år og eldre mennesker – spesielt de som har andre helseproblemer som påvirker lungene eller hjertet – har høyest risiko for å utvikle bronkitt. Jeg har forskjellige infeksjoner og virus i lungene , skriver Christine Koht som fremdeles er innlagt på Rikshospitalet. De er nødt til å invadere en vertscelle og overta dens maskineri for å kunne lage flere viruspartikler.


En fortetning på røntgenbildet av lungene kan gi mistanke om lungekreft, men kan også ha andre årsaker. Med et såkalt bronkoskop kan legen titte ned i luftrørene for å se om det sitter noe der og for ta en prøve. Virus og bakterier Hva er virus ?

Av og til inneholder oppspytt også kreftceller. Betennelse i lungene kan skyldes både bakterier og virus. Hoste og feber er typisk, og det kan også være smerter i brystet. Skyldes lungebetennelsen en bakterieinfeksjon, kan det behandles med antibiotika. Det finnes mange ulike årsaker til at noen pådrar seg lungebetennelse.


Man kan få det etter å ha inhalert mat, væske eller støv inn i lungene. Du kan få det fra bakterier, virus eller sopp. En betennelse i disse luftveiene, både ved en akutt eller en kronisk variant, vil klassisk ha hoste som det mest framtredende symptomet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg