onsdag 18. mars 2015

Gravid andre trimester

Gravid andre trimester

Gravide kan nå kjenne fosterets kroppsdeler utenpå magen. Når fosteret rører på seg kan føtter, knær og baken kjennes godt. Fosteret kan svare hvis du trykker forsiktig tilbake. I de siste månedene i svangerskapet er er det mange viktige ting du som er gravid bør gjøre. Her er en liste med gode forslag for deg som nærmer deg termin eller er inne i ditt tredje trimester.


Gravid andre trimester

Nå er første trimester over. I andre trimesteer det flere som føler at de endelig får energien sin tilbake. For de som har opplevd kvalme, begynner den nå å forsvinne, appetitten kommer sakte, men sikkert tilbake og man kan føle seg mindre sliten.


Noen vil også merke at vekten begynner å gå oppover. Det er ikke uten grunn andre trimester ofte kalles sjarmøretappen i svangerskapet. Da føles det kanskje bare koselig å kunne fortelle det til naboen, kolleger eller andre du ikke treffer så ofte. Slik trener du trygt gjennom graviditeten - trimester for trimester SPREKE MØDRE: minutter moderat aktivitet hver dag er anbefalt av norske helsemyndigheter.


Første trimester , uke 1-12! Her kan du fortsette med den trening du er vant med. Fokuser på å styrke kjernemuskulaturen og tren for å opprettholde en god og rak holdning.


Du kan trene kondisjonstrening på samme måte som før du ble gravid såfremt du orker dette. Overgang til nytt trimester representerer også en overgang i svangerskapet ditt, hvor du vil kunne oppleve at nye symptomer oppstår, eller at tidligere plager blir borte. Det skjer selvsagt ikke over natten, men i en overgangsfase.


LES OGSÅ: Slik regner du ut din termin. Går fra uke til uke 28. Andre trimester kalles tradisjonelt den gode tiden.


De fleste har ikke så mange plager, og det er trygt å si at man er gravid for den største faren for abort er over. I tredje trimester , som varer fra uke og frem til fødselen, er alle organsystemer på plass og fosteret vil i all hovedsak bare vokse og legge på seg. Barn født i tredje trimester vil normalt overleve selv om det er for tidlig født.


Gravid andre trimester

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Finn laveste nettpris her. Strøm gravid andre trimester.


Så husk reglene: utelukket (om mulig) mat rik på kolesterol – de forstyrrer normal leverfunksjon. Spørsmål: Fastlege spør om kvinne gravid i andre trimester som skal på ferie og trenger vaksine mot hepatitt A og stivkrampe, polio, difteri og kikhoste. Vaksinekontoret har sagt seg usikre på å vaksinere henne i svangerskapet.


Gravid andre trimester

Jeg er gravid i midten av trimester. Jeg føler meg i god form og trener 3-gagner i uk. Artikler på Lommelegen er skrevet av leger, legespesialister, sykepleiere, andre helsefaglige yrkesgruppe eller journalister. Forfatter, dato, og yrkesbakgrunn oppgis på alle nyere artikler.


Alle artikler blir gjennomgått av redaktør med medisinsk bakgrunn (sykepleier). Jeg har imidlertid vært kvalm i en ukes tid nå. Lurer på om det er noe jeg har spist eller om det er fordi jeg er gravid. Redd for å spise noe som kan skade fosteret.


Vil derfor gjerne ha tilbakemelding på om det er vanlig å være kvalm også i 2. Det er normalt å være trøtt de første tre månedene (første trimester ). Det blir vanligvis bedre i andre trimester. Hvis du fortsetter å være mye trøtt, bør du hvile så ofte som mulig og få avlastning fra arbeidsoppgaver hjemme og på arbeidsplassen. Blodprosenten bør undersøkes for å utelukke at trøttheten skyldes jernmangel. Trimester (fra lat. tri, tre og mestris, måned) betyr tre måneder.


Et svangerskap varer normal i tre trimestre (måneder). Det er vanlig å dele svangerskapet inn i faser på grunnlag av hvilket trimester graviditeten er i. Organutvikling skjer i hovedsak i første trimester , vekst i andre og tredje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg